- Reklama -

Campbell se zapsal do historie

- Reklama -

Byl to včera mezi Maple Leafs a Senators bláznivý zápas. Nakonec se mohly po výsledku 6:5 radovat Javorové listy a v jejich dresu i brankář Jack Campbell, který se zapsal do historie NHL. Jedenáctou výhrou v řadě totiž překonal ligový rekord v počtu vítězství gólmana od začátku sezóny.

Ten doposud držel Carey Price z ročníku 2016-17. Opora Canadiens tehdy odstartovala sezónu deseti výhrami. Campbell je nyní na jedenácti a má šanci svůj rekord ještě vylepšit.

Než včera inkasoval pět branek od Ottawy, držel v deseti startech úspěšnost zákroků na 94,4 % a průměrně inkasoval jen 1,57 branky na zápas. Statistiky si v posledním duelu malinko pohoršil, přesto s jeho výkony panuje náramná spokojenost. Vždyť původní náhradník skvěle zaskakuje za zraněného Dána Frederika Andersena a Toronto se vyhřívá na čele tabulky Severní divize.

Na prodloužení Campbellovy vítězné série mají velkou zásluhu především čtyřbodoví Auston Matthews (3+1) a Mitch Marner (1+3). Rekordman pak k výhře pomohl sedmadvaceti úspěšnými zásahy.

- Reklama -

„Byl to zábavný zápas, i když vám upřímně řeknu, že dostat tolik gólu moc zábava nebyla. Ottawa dnes hrála velmi dobře, to samé ale mohu říci o mých spoluhráčích, kteří přede mnou odvedli dobrou práci,“ komentoval zápis do historie Campbell.

Devětadvacetiletý rodák z Port Huron v Michiganu, jehož Dallas v roce 2010 draftoval v prvním kole jako celkovou jedenáctku, během své rekordní mise mimo jiné překonal i Felixe Potvina. Klubová ikona Leafs, které se přezdívalo „kočka“, se zastavila u devíti výher.

Kdy parádní Campbellova série skončí?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -