- Reklama -

Capitals mohou v létě hodně ztratit. Přijdou i o Kempného?

- Reklama -

Fanshop týmu
Po oslavách zisku Stanley Cupu čeká Washington náročné léto, během něhož jej může navždy opustit několik hráčů. Zatímco realizační tým by měl zůstat pohromadě, kádr bude čelit riziku výrazných ztrát.
Mezi hokejisty visí největší otazník nad budoucností obránce Johna Carlsona. Generální manažer Brian MacLellan již dříve uvedl, že by si rád osmadvacetiletého Američana uchoval v týmu i nadále, bude to mít ale těžké. Carlsonova cena je příliš vysoká a navíc kolem něj slídí několik mančaftů včetně finalisty z Las Vegas (čtěte ZDE).

Pokud se šikovný bek rozhodne vejít na trh s volnými hráči, bude o něj velký zájem.
Dalším zadákem, o jehož příštím působení v klubu se hojně spekuluje, je Čech Michal Kempný. Brněnský odchovanec během působení v Chicagu, odkud byl v únoru vytrejdován, mluvil o své touze vrátit se do Evropy. Změnil názor poté, co se mu podařilo zvednout nad hlavu Stanley Cup?
Sedmadvacetiletý rodák z Hodonína odehrál za Capitals ve vyřazovacích bojích všech 24 duelů a pravidelně si po boku Carlsona připisoval více než dvacet minut na zápas. Celkově zakončil play-off s bilancí 5 bodů (2+3) a ve statistice pravdy měl +1.

Kempný se může stát v červenci neomezeně volným hráčem a pokud by si jeho služby nepojistilo mužstvo z D.C., lze předpokládat nabídky vícero klubů NHL.
Celky slavné soutěže mají spadeno i na náhradního gólmana Philippa Grubauera. V této souvislosti se mluví zejména o Carolině a New Yorku Islanders. Velkou roli bude hrát příchod mladého Rusa Ilji Samsonova, kterého Capitals draftovali v roce 2015 z celkového 22. místa.
Washington by mohl Grubauerovou výměnou hodně získat.

Útočné řady pak může opustit Jay Beagle, který se v bojích o Pohár prezentoval dobrými výkony. Na jeho místo se však tlačí mladší Chandler Stephenson.
Výčet ale nekončí. Potenciálně neomezeně volnými hráči jsou i forvard Alex Chiasson a obránce Jakub Jeřábek.
Koho z nich si Capitals udrží a kdo půjde o dům dál?

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -