- Reklama -

Capitals oslavili Ovečkinovu pětistovku

- Reklama -

Na jednu z významných met v této sezóně National Hockey League dosáhl v nedělním duelu proti Ottawě útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin, který jako 43. hráč v historii překonal hranici 500 branek nastřílených v základní části soutěže.
„Je to zvláštní okamžik,“ řekl hned po utkání ruský snajpr. „Je krásné být v téhle kategorii, v této lize je těžké právě teď dávat góly. Když se dostanete na 300 nebo 35 gólů, jste šťastní. Bez pomoci mých spoluhráčů a systému, který hrajeme, by to bylo velmi obtížné.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třicetiletý rodák z Moskvy zdolal magickou pětistovku za 801 zápasů, což je pátý nejrychlejší počin v dějinách NHL. Dříve to stihli jen slavní útočníci Wayne Gretzky (575 zápasů), Mario Lemieux (605), Mike Bossy (647) a Brett Hull (693).
Před čtvrtečním utkáním s Vancouverem uspořádalo vedení klubu na ledě arény Verizon Center oslavný ceremoniál, který si Ovečkin vychutnal v přítomnosti svých rodičů (Michail, Taťjána) a přítelkyně Anastasie Šubské. Tradiční památeční dar v podobě zlaté hokejky mu předal vlastník Capitals Ted Leonsis.
Ke slavnostnímu okamžiku přispěly i vzkazy některých legendárních hokejistů, které běžely na kostce nad ledem. „Je zábava tě sledovat. Pro NHL jsi přínosem a já ti přeju do budoucna jen to nejlepší. Dobrá práce!“ vzkázal ruskému reprezentantovi Wayne Gretzky.
„Dát v NHL 500 branek je parádní výkon. Myslím, že ještě zdaleka nekončíš. Můžeš se dostat na 600 nebo 700 gólů…,“ míní Phil Esposito.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -