- Reklama -

Capitals se dnes v Pittsburghu pokusí napravit sobotní zaváhání na domácím ledě

- Reklama -

Washington musel v sobotu skousnout prohru na domácí ledě 1:2 od Pittsburghu, po které je stav klání mezi těmito dvěma týmy v semifinále Východní konference vyrovnaný 1:1. Série se teď stěhuje do „Ocelového města“ z Pensylvánie a Capitals se netají tím, že by si ztracený bod rádi vzali zpět hned v prvním zápase na ledě Consol Energy Center.
S bilancí 27-10-4 byli Capitals druhým nejúspěšnějším týmem soutěže na hřištích soupeře hned za hokejisty San Jose Sharks (28-10-3). V tomto směru si vedou dobře i v play off, když vyhráli dva ze tří venkovních zápasů. V pondělí budou mít možnost si tuto statistiku vylepšit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Prostě musíme vyjed na led a hrát svou hru, tak jak jsme to dělali celou sezónu,“ sdělil washingtonský útočník Marcus Johansson. „Do třetího zápasu musíme vstoupit trochu lépe. Myslím si, že pokud předvedeme disciplinovaný výkon se stoprocentním nasazením, máme šanci na úspěch.“
Capitals se potřebují vyvarovat zbytečných vyloučení, protože Pittsburgh má nebezpečné přesilovkové formace. Také bude důležité dobře bruslit a neztrácet puky. „Venku musíme hrát jednoduše a hlavně víc střílet,“ nabádá své spoluhráče gólman Braden Holtby, který moc dobře ví, o čem mluví.
Soupeř byl totiž v sobotu v aréně Verizon Center dlouho aktivnějším týmem. Zatímco Tučňáci během dvou třetin vyslali na amerického brankáře celkem 28 střel, z toho jednu úspěšnou, domácí zaměstnali Matta Murrayho jen deseti pokusy!
„Stav série je zatím 1:1. Myslím si, že se potkaly dva velmi vyrovnané týmy, které se mohou opřít o skvělé brankáře, čtyři kvalitní útoky a solidní obranu. Jde jen o to, kdo promění své šance, což se prokázalo v prvních dvou zápase,“ míní křídelník Caps Daniel Winnik.
„Je jasné, že budou chtít urvat oba domácí zápasy stejně jako my. Na nás je, abychom se pokusili aspoň jednou vyhrát. Venkovní zápasy jsou trochu jiné než domácí, kde je na hráče velký tlak. Stojíme před výzvou, která může zvednout výkon každého z nás,“ doplňuje.
Washington se bude muset v Pittsburghu obejít bez důrazného zadáka Brookse Orpika, jemuž disciplinární komise soutěže udělila třízápasový distanc za zákrok na finského obránce Olliho Määttu.
„Je to pro nás sice nepříjemná ztráta, ale budeme se s tím muset vyrovnat. I Pittsburgh má svá slabá místa a těch budeme chtít využít,“ slibuje soupeři tuhý boj kouč Caps Barry Trotz.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -