- Reklama -

Capitals ukončili šňůru porážek, Ovečkin protrhl střeleckou smůlu

- Reklama -

Washington nevyřešil všechny své problémy, ale výhra 4:2 jeho fanoušky potěšila. Capitals měli na kontě šňůru čtyř porážek, kanonýrovi Alexandru Ovečkinovi se střelecky nedařilo. V úterý vyhráli Caps doma nad Minnesotou 4:2 a jejich ostrostřelec přerušil desetizápasovou pauzu bez vstřelené branky! Alexandr Ovečkin zaznamenal v utkání gól a přihrávku a byl jednou z hvězd večera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nebyl to kdovíjaká střela. Šlo o klasickou Ovečkinovu přesilovkou ránu z levého kruhu, i když kotouč zaplul do sítě vteřinu po skončení početní výhody. Do konce druhé třetiny scházelo zhruba pět minut. Washington vedl 2:0. Do konce druhé dějství pak své vedení ještě o gól navýšil.
„Je to gól,“ řekl s úlevou Ovečkin, který asistoval také u první trefy Natea Schmidta v úvodní třetině. „Nebyla to dokonalá střela, ale měl jsem předtím mnohem lepší příležitosti, které mi nevyšly. Snad se to teď rychle otočí, když mi tam konečně něco spadlo,“ doufá autor 553 branek v NHL.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V této sezóně má aktuálně na kontě 28 zářezů, což je pořád nejlepší výsledek v týmu. Posledních deset zápasů bez vstřelené branky je ale Ovečkinovým nejdelším obdobím půstu v kariéře. Celých 18 duelů pak nedal gól při hře pět na pět, což je opět nepříjemné osobní maximum. Úterní gól sice tuto šňůru přerušil, padl ale stále v situaci, kdy domácí těžili z početní výhody.
„Vím, že je to střelec. Ten gól mu vrátí sebevědomí,“ fandí svému spoluhráči švédský centr Nicklas Bäckström, který včera přihrál na tři branky Caps. „Bylo po něm vidět, jak mu narostlo sebevědomí, jak uvolněně bruslil, jak si troufal na obránce. Byla to radost sledovat.“
Také celý tým by mohl z tohoto utkání nabrat zvýšené sebevědomí. Capitals prohráli čtyřikrát v řadě. Nepovedl se jim ani jeden ze tří duelů na tripu po Kalifornii. Pomalu začínali ztrácet své elitní postavení ve Východní konferenci, kde na ně dotáhl Pittsburgh. Úterní výhra dala Capitals zase dva body náskoku.
Ovečkin upozorňoval, že jeho statistiky nebyl důležité. Trenér Barry Trotz ale kapitánovu trefu uvítal. „Hodně toho způsobilo, že neskóroval, ale jedno vám řeknu: hrál pořád dobrý hokej. Bruslí výborně, stává se znovu útočnou silou. Hodně toho dělá dobře. Nemyslím, že musí cokoli měnit.“
Jestli se dostane Ovečkin do formy právě s nastupujícím play off, bude to pro Capitals jenom dobře. Tenhle tým mockrát zářil v základní části, ale v bojích o Stanley Cupu mu docházel dech. Teď by ve Washingtonu byli rádi, kdyby síly vydržely. Ruskému střelci i všem ostatním. A pokud má přijít nějaká krize, ať je to radši v základní části.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -