- Reklama -

Carey Price má klubový rekord. Gratulovali mu Roy i Dryden

- Reklama -

Se svými spoluhráči má za sebou Carey Price další utrápenou sezónu. Postup do play-off zůstal Montrealu hodně vzdálený a fanoušci tak mají být důvod být pořádně naštvaní. I přes veliké zklamání, které je ve městě patrné, však dokážou ocenit individuální úspěch svého hráče. V úterý to názorně předvedli. Zápas, v němž Habs podlehli Winnipegu 4:5 v prodloužení, měl slavnostní nádech.
Carey Price totiž stanovil nový klubový rekord, když nastoupil do 557. utkání základní části. Tím se osamostatnil na čele historických klubových tabulek. Legendární Jacques Plante odchytal v montrealském dresu o jedno utkání méně než současná jednička Canadiens.


Fanoušci v Bell Centre v průběhu první třetiny vestoje aplaudovali novému rekordmanovi. „Na jejich reakci nikdy nezapomenu. Po všech těch zlých časech, kterými jsme si letos prošli, pro mne opravdu hodně znamenalo, že fanoušci povstali a ocenili mě potleskem,“ svěřil se viditelně dojatý Price po utkání.
Na kostce nad ledem bylo v komerční přestávce promítnuto video věnované jedenácti sezónám, které Price v klubu strávil. S gratulací se ve videu připojili bývalé legendy montrealského brankoviště – Patrick Roy a Ken Dryden. Ovace vestoje trvaly až do chvíle, než se znovu začalo hrát. Kamery zachytily brankáře, na němž byly znát obrovské emoce.
„Byl to pro mne velmi emotivní moment. Nečekal jsem, že to tak bude. To video a ovace diváků, to bylo něco, co jsem opravdu potřeboval. Jsem za to vděčný a velmi si toho vážím,“ řekl Price po zápase, který byl posledním domácím utkáním Habs v této sezóně.
Jednatřicetiletý gólman se letos potýkal se zdravotními problémy a jeho statistiky jsou nejhorší v celé kariéře – průměr inkasovaných branek 3,09 a úspěšnost zásahů 90,1%. Přesto jej fanoušci vyprovodili na dovolenou tím nejlepším možným způsobem. Není divu, vždyť si v dresu slavného klubu doposud připsal 286 výher, při úspěšnosti zásahů 91,8%.
„Gratuluji k tomuto úspěchu! 557 zápasů, to je působivé. Jen tak dál, posunuj tu laťku výš,“ řekl Patrick Roy, jenž dovedl Habs v letech 1986 a 1993 ke dvěma Stanley Cupům . To Ken Dryden jich v sedmdesátých letech vychytal pro Montreal rovnou šest. „Jednou z jistot ve sportovním světě je skutečnost, že Montreal Canadiens mají špičkové brankáře. Gratuluji k tomuto úspěchu a děkuji ti za to, že pro všechny z nás zvyšuješ laťku,“ prohlásil Ken Dryden.
Když běžely na kostce highlighty z Priceova působení v Montrealu, fanoušci spustili takový rámus, jaký letos Bell Centre nezažilo. Rodák z Anahim Lake v provincii Britská Kolumbie poté se slzami v očích tribunám zamával. „Když se vám daří, není lepší místo než Montreal. Dnes jste to mohli vidět,“ poděkoval fanouškům nový rekordman.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -