- Reklama -

Carey Price: Trápení za 84 miliónů

- Reklama -

Fanshop týmu
Montreal byl před začátkem ročníku pasován na jednoho z outsiderů Východní konference. Canadiens však překvapili a s bilancí 9-5-3 po 17 odehraných zápasech momentálně drží postupovou pozici do play-off. Přesto nemohou být se vším spokojeni.
Poněkud nečekaně je trápí jejich někdejší chlouba – gólman Carey Price.
Kanadský brankář nezářil už v minulé sezóně, kdy mu začal běžet nový kontrakt. A právě ten je pro mnohé fanoušky Habs největším bodem sváru. Price podepsal s Montrealem v červenci 2017 novou smlouvu na 84 mil. amerických dolarů (připomeňte si ZDE), jeho aktuální forma ale zdaleka nenaplňuje očekávání.



Jednatřicetiletý Price má v tomto ročníku mezi brankáři s minimálně 10 starty třetí nejhorší úspěšnost zákroků (89.2 %). Od držitele Hart Trophy se čekalo mnohem více. V posledních čtyřech kláních k tomu inkasoval vždy minimálně čtyřikrát.
Dokáže se z výkonnostního propadu probrat? Ne každý tomu věří.
„Nejděsivější na tom je, že Bergevinův (GM Montrealu – pozn. red.) plán se vždy spoléhal na Price a doufal, že udělá zázraky. Plán se nezměnil a to je špatně, protože je stále méně pravděpodobné, že Price nějaký zázrak vykoná,“ napsal k situaci Brendan Kelly z deníku Montreal Gazzette.
A řešení? Kelly navrhuje i jedno razantní. Poslat gólmana se hvězdným jménem o dům dál. Bylo by ale vedení kanadského klubu natolik odvážné?

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -