- Reklama -

V Carolině stále řeší, kdo bude chytat ve třetím zápase

- Reklama -

Fanshop týmuMáme začít zápas s Petrem Mrázkem nebo Curtisem McElhinneym? Tuhle otázku od začátku série řeší trenérský štáb Caroliny Hurricanes. Dvakrát ukázali prstem na českého gólmana, ale zatím bez kýženého výsledku – Hurikáni prohrávají s Medvědy 2:0 na zápasy. Ukáže kouč Rod Brind’Amour tentokrát na kanadského veterána?
Curtis McElhinney v pětatřiceti letech procestoval NHL křížem krážem. Nastupoval za Calgary, Arizonu, Anaheim, Ottawu, Columbus, Toronto a v dosavadním ročníku za mužstvo z Raleigh. Nikdy ale nezažil, že by byl v pozici prvního gólmana, letos si s 33 starty v základní části stanovil nový osobní rekord. V play-off do letoška odchytal jen dva necelé zápasy za Flames a Maple Leafs.
Přesto se dokázal ve druhém utkání druhého kola Stanley Cupu proti New York Islanders zkoncentrovat a podat skvělý výkon, když dochytal po svém zraněném kolegovi. Nastoupil i do dalších dvou utkáních povolil Ostrovanům jen čtyři góly z 58 střel a podepsal se tak pod nečekaně brzké eliminování týmu z New Yorku z letošních vyřazovacích bojů.
Výměna rolí?
Pro první finále konference s Bostonem už byl připravený uzdravený Mrázek. Jenže zatím to není ono. I přes velký počet inkasovaných gólů ale český gólman neztrácí své sebevědomí. „Je to jenom jeden zápas, pokaždé hrajete o vítězství. Někdy vás porážky v poměru 0:1 štvou více než 2:6,“ nechal se po druhém dějství slyšet bývalý brankář Detroitu nebo Philadelphie.
Podle posledních zákulisních zpráv nemá vedení Caroliny jasno, zda do zápasu pošle ostravského rodáka nebo kanadského veterána. „Pokaždé, když se vám jeden zápas nepovede, chcete hned v dalším zápase ukázat, že to bylo výjimečné. Petr je velmi soutěživý, můžete to vidět na tom, jak se na ledě projevuje. Určitě bude chtít se znovu objevit v brance,“ popsal svého parťáka McElhinney.
V průběhu základní části bylo běžné, že se oba gólmani v brankovišti střídali. Hráči v poli tak měli možnost si zvyknout na každého z nich a jejich styl. „Na 100 % stojíme za kýmkoliv, kdo se v naší brance objeví. Ani o jednom nemám pochyby, že by utkání nezvládl. Povede si skvěle a pomůže nám vyhrát zápas,“ sebevědomě prohlásil kapitán Hurikánů Justin Williams.
Další zápas je na programu dnes v noci.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -