- Reklama -

Carolina získala brankáře Scotta Darlinga

- Reklama -

Carolina získala výměnou za volbu ve třetím kole letošního draftu NHL práva na gólmana Chicaga Scotta Darlinga. Pokud s ním však Hurricanes do konce června nepodepíšou smlouvu, stane se osmadvacetiletý Američan nechráněným volným hráčem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Scott má za sebou mimořádně povedenou sezónu v Chicagu. Byl velkou součástí týmu, který obsadil první místo v tabulce Západní konference,“ uvedl ve svém prohlášení generální manažer Canes Ron Francis. „A před dvěma lety hrál důležitou roli při triumfu Blackhawks v play off,“ doplnil.
Darling v Chicagu plnil především roli spolehlivého náhradníka Coreyho Crawforda. V uplynulé sezoně zasáhl do 32 utkání (18-5-5) a chytal s průměrem 2,38 inkasované branky na zápas při úspěšnosti zákroků 92,4 procenta. Dvakrát udržel čisté konto.
„Vždycky jsme s ním mohli počítat, vždy nás podpořil a chytal spolehlivě,“ řekl generální manažer Hawks Stan Bowman. „Oceňujeme jeho přínos pro organizaci Blackhawks, včetně jeho pomoci při zisku Stanley Cupu a přejeme mu hodně štěstí v jeho další kariéře v Carolině.“
Scotta Darlinga draftoval v roce 2007 Phoenix v šestém kole (153. celkově), ale nenabídl mu smlouvu. Po ukončení univerzitních studií v roce 2010 prošel nižšími soutěžemi SPHL, ECHL, CHL a AHL, Černým jestřábům se upsal v létě 2014 jako volný hráč.
V základní části NHL dosud odchytal 75 utkání a vychytal 39 výher. V průměru inkasoval 2,37 branky na utkání a měl úspěšnost zákroků 92,3 procenta. Navrch přidal čtyři čistá konta. V pěti startech v play off (všechny v roce 2015, kdy Hawks získali Stanley Cup) měl průměr 2,22 obdrženého gólu a úspěšnost 93,6 procenta.

Foto: Scott Darling

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -