- Reklama -

Čárový rozhodčí Andy McElman se rozloučil s aktivní kariérou, na kontě má 1500 zápasů v NHL

- Reklama -

Čárový rozhodčí Andy McElman nastoupil v neděli do svého posledního zápasu v National Hockey League. Počet utkání navýšil soubojem domácího Chicaga s Bostonem na ledě arény United Center na rovných 1500.
Duel ve Větrném městě si vybral symbolicky, narodil se v Chicago Heights (stát Illinois), byl to tedy pro něho „domácí“ zápas. Zkušený arbitr měl loučení se vším všudy. Na začátku zápasu mu vedení Blackhawks uspořádalo krátký slavnostní ceremoniál.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


McElman má za sebou 23 let dlouhou kariéru v NHL. Debut v nejslavnější hokejové lize světa si odbyl 7. října 1993. Jednalo o duel Floridy Panthers proti St. Louis Blues. I díky hattricku kanadského útočníka Brendana Shanahana vyhráli Blues 5:3.
V bojích o Stanley Cup si poprvé zapískal až v roce 2000. Bylo to v sérii prvního kola mezi Edmontonem Oilers a Dallasem Stars. O dva roky později se McElman zúčastnil Utkání hvězd NHL, které se hrálo v Los Angeles (Staples Center).
Na Nový rok 2009 dostal možnost předvést své schopnosti ve Winter Classic. Atraktivní zápas pod širým nebem se tehdy uskutečnilo na stadionu chicagského baseballového stadionu Wrigley Field, kde se utkaly dva týmy ze zakládající šestice zámořské soutěže – domácí Černí jestřábi a tehdejší úřadující vítězové Stanley Cupu Detroit Red Wings.
Představil se i na mezinárodním fóru. Před dvěma lety byl McElman jedním z osmadvaceti rozhodčích (14 hlavních rozhodčích a stejný počet čárových sudích), které IIHF nominovala na zimní olympijské hry v Soči.

V roce 2012 ho v duelu mezi Floridou Panthers a Washingtonem Capitals zasáhl puk do obličeje

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -