- Reklama -

Čeho se bojíte?! Někdejší tvrďák NHL má chuť strhávat lidem roušky

- Reklama -

Pamatujete na drsňáka jménem Darjus Kasparajtis? Bývalý obránce Islanders, Penguins či Rangers, který proslul svou láskou k tvrdé hře, se jen stěží vyrovnává s restrikcemi spojenými s pandemií nového typu koronaviru. Svůj ostrý pohled na věc sdělil ruskému portálu championat.com.
„Proč se má hrát bez diváků? Jen pro show?“ řekl 47letý Rus s litevskými kořeny.
„Měli bychom si vzít příklad ze Švédska a nic nezavírat. Lidi umírají i během chřipky, ale to se nic nezavírá? Tuhle paniku nechápu. V našem městě žije 20 až 30 tisíc lidí a za dva měsíce onemocnělo jen 12 lidí!“ uvedl Kasparajtis, jenž aktuálně žije na Floridě. „Někde jsem četl, že v anglické Premie League budou muset hrát všichni v maskách – to je šílené! Všechno bylo v pořádku, najednou se objevil nějaký virus a lidi se začali sami sebe bát.“

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

„Vysvětlovali nám (v USA), že všechno se na 15 dní zavře, aby nemocnice zvládaly nápor. Teď už jsou prázdné, ale my jsme pořád zavření,“ poznamenal pátý muž draftu 1992.
„A ty fotografie arén používaných jako márnice? Bylo to jen pár dní, kdy se nakazilo nejvíce lidí,“ namítal olympijský vítěz z Albertville. „Hlavně v New Yorku zemřela spousta lidí. Každý den ale v Americe zemře 130 lidí na předávkování drogami. Proč neukazovat taky tyhle obrázky?“
Kasparajtis ukončil hráčskou kariéru teprve před dvěma roky, kdy si za rodnou Litvu zahrál na mistrovství světa nižší kategorie. Předtím ale po celou dobu reprezentoval Rusko, respektive Sovětský svaz.

Nejoddanější fanoušky mají Penguins, tvrdí Forbes

Rodák z Elektrėnai je jedním ze dvou Litevců, kteří si zahráli NHL. Ve slavné soutěži, v níž naskočil do více než tisícovky zápasů, patřil díky svým zdrcujícím bodyčekům k nejnenáviděnějším oponentům.
Hokejový svéráz se přitom s okolím nemazlí ani mimo ledová kluziště.
„Moje žena se ptá, proč mě to (pandemie) neznepokojuje. A co mám jako dělat? Někdy se vám chce vyběhnout, strhnout lidem roušky a říct jim: ‚Čeho se bojíte? Co se vám stane?‘ Moje sestra mi říká, ať roušky nosím. Dokonce mi nějaké před dvěma měsíci poslala z Litvy. Pořád ale leží doma. Nosím je jen do obchodu, jelikož podle zákona musím. Kdybych nemusel, stoprocentně bych si je nevzal,“ vykládal rozezleně ze svého floridského sídla.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -