- Reklama -

Čekání skončilo. Malcolm Subban si poprvé v kariéře zachytá v NHL

- Reklama -

Malcolm Subban si v pátek odbude debut v National Hockey League. Vedení bostonských Medvědů ho 16. února povolalo z farmy v Providence a trenér Claude Julien jej míní vyzkoušet v utkání na ledě St. Louis.
„Tuhle zkušenost si užívám,“ popisuje talentovaný gólman svůj pobyt v šatně Bruins. „Snažím se mezi klukama na všechno přivyknout, na zápasový rozpis, co nedělat a tak. Musím být trpělivý, dál tvrdě pracovat a čekat na příležitost. Dnes jednu dostávám a chci ji využít.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Mladší bratr elitního montrealského zadáka P.K. Subbana oblékl dres Bruins v letošní sezóně už čtyřikrát, ovšem ve všech případech zůstal jen na střídačce a kryl záda finskému reprezentantovi Raskovi. Dnes nastoupí za Boston poprvé v základní sestavě a pokusí se mu pomoct ukončit sérii pěti porážek.
„O tomhle sníte od dětství,“ vysvětluje jednadvacetiletý Kanaďan. „Snažím se soustředit na sebe. Mám na čem pracovat a chci se do NHL dostat tak rychle, jak jen to bude možné. Jsem šťastný, že tuhle šanci dostávám, a budu se snažit odvést co nejlepší výkon.“
Před třemi lety se Malcolm Subban stal první volbou Bostonu v draftu NHL (24. celkově). I když v září téhož roku podepsal s týmem tříletou nováčkovskou smlouvu, zůstal ještě rok v juniorském celku Belleville Bulls (OHL).
Loňskou sezónu strávil na farmě Bruins v nižší soutěži AHL. V jejím letošním ročníku odchytal za Providence prozatím 24 utkání, ve kterých zaznamenal deset výher, inkasoval 58 branek, průměr má 2,47 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 92,1 procenta a jednou udržel čisté konto.
„Je to kvalitní gólman. Sledovali jsme ho v Providence i tady na tréninku. Očekávám od našeho týmu, že před ním bude hrát dobře. Pro tento zápas je to náš brankář,“ věří kouč Julien. „Subban dostává příležitost, neboť udělal velký posun dopředu. Co bude dál, záleží na mnoha okolnostech. Jeho zlepšení jsou vidět, na řadě věcí skutečně zapracoval.“

Jen několik hodin před úvodním buly ve Scottrade Center cítí Subban velkou radost a zároveň i velkou tíhu odpovědnosti.
„Každý zápas je teď důležitý. Do konce základní části jich moc nezbývá,“ uvědomuje si Subban. „Musíte se snažit vyhrát co nejvíce utkání. Mám radost, že jsem dostal šanci ukázat, co ve mně je a doufám, že pomohu týmu k vítězství,“ uzavírá jednadvacetiletý rodák z Toronta.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -