- Reklama -

Češi budou na Světovém poháru za chudáky

- Reklama -

Minulý týden byly zveřejněny kompletní nominace účastníků Světového poháru a média okamžitě zaplavily spekulace o potenciálu jednotlivých celků. Web General Fanager, jenž shromažďuje data o platech hráčů, se však na soupisky nepodíval jen z hlediska herních kvalit. Prostřednictvím svého twitterového účtu portál zveřejnil žebříček týmů sestavený podle součtu hodnot hráčských kontraktů.


Nominace na Světový pohár všech účastníků naleznete ZDE.


Čelo žebříčku opanovaly celky Kanady, USA a Švédska. Na jeho konci se naopak nachází Výběr hráčů Severní Ameriky do 23 let, Finsko a Česká republika. Hodnota českého týmu je oproti švédskému poloviční, vůči kanadskému pak dokonce třetinová.
1. Kanada (148,63 mil. dolarů),
2. USA (125,03 mil. dolarů),
3. Švédsko (104,78 mil. dolarů),
4. Tým Evropy (85,32 mil. dolarů),
5. Rusko (83,91 mil.dolarů),
6. Česko (58,59 mil. dolarů),
7. Finsko (55,65 mil. dolarů),
8. Výběr hráčů Severní Ameriky do 23 let (54,88 mil. dolarů).
Ještě níže se Češi nacházejí v prognózách týkajících se konečného umístění na turnaji. Prestižní magazín The Hockey News neváhal zveřejnit o víkendu odhad, podle něhož skončí Češi poslední. „Jen pár hráčů ve výběru dokázalo převzít pochodeň po skvělých českých hokejistech z minulosti. Ten tým prostě není vážným soutěžícím na tomto turnaji,“ napsal známý redaktor Ken Campbell.
Největší mezery v kvalitách týmu kouče Josefa Jandače vidí Cambell v obraně: „Když beci dostanou puk ve vlastním obranném pásmu, nemohou čeští útočníci rychle vyrazit vpřed, protože mezi obránci není nikdo, kdo by puk rozehrál s alespoň špetkou rychlosti. Tohle by mohlo dopadnout opravdu škaredě.“
Kompletní žebříček „síly“ vypadá podle magazínu The Hockey News následovně:
1. Kanada
2. Švédsko,
3. Finsko,
4. Tým Severní Ameriky,
5. Rusko,
6. USA,
7. Tým Evropy,
8. Česká republika.
Česká reprezentace se v rámci Světového poháru, který se bude konat od 17. září do 1. října 2016 v kanadském Torontu (Air Canada Centre), představí v základní skupině společně s USA, Kanadou a výběrem Evropy. Tým se poprvé sejde 4. září v Praze.
Než národní tým odletí do zámoří, odehraje dva přátelské zápasy s Ruskem (8. září v Petrohradě a 10. září v pražské O2 aréně). K poslednímu přípravnému duelu nastoupí Češi 14. září, kdy bude jejich soupeřem Výběr Severní Ameriky do 23 let. Premiérový zápas čeká naše hráče 17. září s Kanadou.
Kompletní program a formát dlouho očekávaného turnaje naleznete ZDE.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -