- Reklama -

Češi ve čtvrtek jen přihrávali, Hudler na dva góly. Neal sestřelil Hawks, Quick překonal Vachona

- Reklama -

Boston prohrál doma s New Yorkem Islanders 2:3 a navíc přišel o Zdena Cháru. Kapitán Bruins odstoupil ze zápasu pro nespecifikované zranění (zřejmě se jedná o levé koleno) už v první třetině, kdy domácí prohrávali 0:1. Milan Lucic pak sice po přihrávce českého centra Davida Krejčího (bodoval popáté v řadě) vyrovnal, ale ve druhé části rozhodli o výhře Ostrovanů góly Kylea Okposa a Cala Clutterbucka.
Pittsburgh vedl na ledě Detroitu po dvou třetinách 3:1, jenže domácí v té poslední srovnali (oba góly vsítili domácí po odvolání brankáře Howarda) a v prodloužení nakonec rozhodl o výhře Red Wings Justin Abdelkader. Tahouny ofenzivy Rudých křídel byli především švédští hokejisté. Dva góly a přihrávku si připsal obránce Niklas Kronwall, Henrik Zetterberg skóroval jednou a u dalších dvou branek asistoval.
Americký brankář Ryan Miller si v dresu Vancouveru poprvé zachytal proti svému bývalému klubu ze St. Louis, kde hrál v závěru předchozí sezóny, a vychytal výhru 4:1. Vítěznou trefu zaznamenal na začátku třetí třetiny Nick Bonino po souhře s Alexem Burrowsem, když těsně předtím Miller parádním zákrokem zneškodnil šanci Jori Lehteräho. U trefy Lindena Veye asistoval Radim Vrbata.
James Neal z Nashvillu zaznamenal svůj první hattrick v National Hockey League a dovedl svůj celek k výhře 3:2 nad Černými jestřáby z Chicaga. Na dvě z branek mu přihrával Filip Forsberg a Predators tak zůstávají jediným týmem soutěže, který v nové sezóně ještě neprohrál zápas v základní hrací době.
Gólman Minnesoty Darcy Kuemper nastoupil ke svému čtvrtému utkání v sezóně a potřetí vychytal čisté konto, naposledy to odnesla Arizona. Kuemper má nyní neuvěřitelný průměr 0,5 inkasované branky za zápas a 98 procentní úspěšnost zákroků! Vítězství 2:0 obstarali svými góly mladíček Charlie Coyle, jenž ve středu podepsal s Wild novou pětiletou smlouvu, a Jason Pominville.
Nulu ve čtvrtek vychytal také Jonas Hiller z Calgary, kterému k tomu stačilo pochytat šestnáct střeleckých pokusů Caroliny. Hurricanes nastoupili bez pěti zraněných hráčů včetně Erica Staala a spíše se v zápase trápili. Za Flames dvakrát skóroval Sean Monahan, pokaždé mu přihrával olomoucký rodák Jiří Hudler.
Dalším brankářem s čistým kontem byl ve čtvrtečním programu NHL Jonathan Quick, jenž se po zápase s Buffalem (2:0) stal lídrem této statistiky v klubové historii Los Angeles Kings. Quick zneškodnil 29 střel, vychytal 33. nulu a překonal rekord Rogie Vachona. Kings vyhráli pátý zápas v řadě, oba góly padly v přesilovkách zásluhou Jeffa Cartera a Anže Kopitara.
Columbus vyhrál na ledě San Jose 5:4, když vítěznou branku vstřelil dvacet vteřin před koncem Mark Letestu. Stalo se tak jen minutu poté, co rozhodčí neuznali gól jeho spoluhráče Ryana Johansena pro postavení hráče v brankovišti a překazili mu tak oslavy hattricku. Dva góly zaznamenal také Letestu, na čtyři z pěti branek přihrál Scott Hartnell.

Příští zápas v TV: New Jersey – Dallas, pá/so 24. říjen, 01:05, Fanda. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -