- Reklama -

Češi „vystrnadili“ z Tampy zkušeného obránce

- Reklama -

Tampa Bay vyměnila zkušeného zadáka Ryana McDonagha do Nashvillu za obránce Philippea Myerse a útočníka Granta Mismashe.

„Je to těžké,“ uvedl McDonaghův agent Ben Hankinson. „Byl tam čtyři roky, byl ve finále tři roky za sebou. Je to pro něj těžké akceptovat, když vám z ničeho nic poví ‚Nevrátíš se, je to obchodní rozhodnutí, nemůžeme si dovolit mít tě nazpět.‘ Je to zdrcující.“

Generální manažer Lightning Julien BriseBois se střetl s McDonaghem tři dny poté, co Tampa neuspěla ve finále proti Coloradu, aby ho požádala o vzdání se klauzule o nevyměnitelnosti. Cílem bylo ušetřit 6,75 mil. dolarů v platovém rozpočtu, aby si mohli udržet Nicka Paula, Ondřeje Paláta a Jana Ruttu.

33letý McDonagh má ve své smlouvě platné ještě čtyři roky. Tampa Bay jej získala v roce 2018 od Rangers. V poslední sezóně odehrál 71 zápasů se ziskem 26 bodů (4+22). V kariéře zaznamenal v 783 duelech 337 bodů (71+266).

- Reklama -

Myers nastoupil v minulém ročníku jen do 27 střetnutí. Mismash ve 23 letech v NHL ještě nenastoupil.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -