- Reklama -

Češi vzali juniorský šampionát útokem

- Reklama -

Byl to úvod ve velkém stylu. První dva dny Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů 2020 v Ostravě a Třinci vidělo celkem 33 182 diváků. Tři utkání byla vyprodána a hráči svými výkony fanouškům jednoznačně ukázali, že se až do konce šampionátu nudit na tribunách nebudou.
K vidění byly skvělé obraty i mimořádné góly. Parádní kousek Švéda Nilse Höglandera ve čtvrtečním duelu ve Werk areně v Třinci s Finskem se stal hitem internetu. I díky němu Švédové porazili stále aktuální mistry světa z Finska – byť až v prodloužení 3:2.

Kompletní výsledky a program MS juniorů 2020

Diváci v ostravské OSTRAVAR ARÉNĚ hnali za vítězstvím domácí tým, oslabený hned v první minutě o zraněného Jakuba Lauka. Češi na úvod šampionátu přehráli bronzový tým z posledního mistrovství Rusko. V bitvě hokejových velmocí Kanaďané porazili tým Spojených států 6:4, ačkoliv prohrávali 0:2, a naznačili, že by se rádi vrátili na světový juniorský trůn.


„Jsme rádi, že hned na úvod šampionátu si diváci přišli na své. V Ostravě i Třinci byla fantastická atmosféra, kterou vytvořili čeští, ale samozřejmě i zahraniční fanoušci. A my pevně věříme, že v podobném duchu to vydrží až do konce turnaje,“ říká Markéta Šterbová, generální sekretářka organizačního výboru MSLH 20 IIHF 2020. V Ostravě byly první den šampionátu vyprodaná utkání Česká republika – Rusko i USA – Kanada – každé z nich vidělo 8693 diváků. V Třinci byla dostupná kapacita naplněna u pátečního duelu Slovensko – Kazachstán, které shlédlo  4915 fanoušků.

Jediný draftovaný Slovák: Na Bolts nemyslím, teď žiju pro Slovensko

Některá z utkání základních skupin jsou nyní vyprodaná, na některé zápasy lze vstupenky stále ještě zakoupit. K dispozici jsou například vstupenky na zajímavý duel Německo – Kanada (30. prosince) i na atraktivní silvestrovské duely Rusko – Německo v Ostravě a Finsko – Švýcarsko v Třinci.
K dispozici také jsou neustále například vstupenky na důležité čtvrtfinále. “Můžeme potvrdit, že pokud do něj postoupí tým České republiky, odehraje svůj čtvrtfinálový zápas 2. ledna 2020 v 20:00 hod v Ostravě,” připomíná Šterbová.
Zároveň organizační výbor upozorňuje fanoušky na důležitý detail. “Vstupenky zakoupené prostřednictvím internetu, takzvané e-tickety, si musí každý fanoušek vytisknout a při vstupu do arény předložit ke kontrole. Čtení z mobilních telefonů nebude možné,” dodává Štěrbová.
(Tisková zpráva organizačního výboru, redakčně upraveno)
Titulní foto: Jiří Zerzoň

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -