- Reklama -

Česká reprezentace už zná svého kapitána pro MS

- Reklama -

Trenér hokejové reprezentace pro mistrovství světa v Rusku Vladimír Vůjtek oznámil, že kapitánem národního týmu bude útočník Montrealu Tomáš Plekanec.
Trenér mi zavolal, jestli přijedu. Jsem zdravý, takže nebyl důvod nejezdit,“ uvedl rodák z Kladna v krátkém rozhovoru pro Český rozhlas po svém připojení k týmu ve Znojmě, kde pokračuje další část přípravy na mistrovství světa v Moskvě a Petrohradě.
Ve třiatřiceti letech to bude již Plekancova devátá účast na seniorském světovém šampionátu (2006-09, 2011-13, 15). Na loňském MS v Praze a Ostravě naskočil až do semifinále turnaje. Ve dvou zápasech vyšel bodově naprázdno a Česká republika po prohrách s Kanadou (0:2) a USA (0:3) obsadila čtvrté místo.
Kromě stříbra z roku 2006 má Plekanec ve sbírce ještě dvě bronzové medaile (2011, 2012). Během své reprezentační kariéry se zúčastnil i dvou zimních olympijských her. Z Vancouveru (2010) i ze Soči (2014) se vracel hodně zklamaný. Čeští hokejisté tehdy obsadili sedmé, respektive šesté místo.
Na MS odehrál Plekanec v dresu České republiky 49 utkání, ve kterých nasbíral 36 bodů za 14 branek a 22 přihrávek. Jeho bilance na OH je 10 zápasů, tři góly a čtyři asistence. Na kontě má i dvě účasti na světovém šampionátu hokejistů do 20 let, v roce 2001 si z Ruska přivezl zlatou medaili.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -