- Reklama -

České naděje poslány na farmu

- Reklama -

Mladí čeští forvardi Filip Zadina (Detroit) a Filip Chytil (Rangers) byli svými kluby vysláni před startem nové sezóny na farmu.
19letý Zadina se dočkal premiéry v NHL na konci minulé sezóny, kdy naskočil do devíti duelů s bilancí gólu a dvou asistencí. Za Grand Rapids (AHL) loni zaznamenal 35 bodů v základní části, další tři přidal v play off.
V letošní přípravě si v šesti utkáních připsal jednu asistenci.
Rodák z Pardubic byl loni nejvýše draftovaným Čechem od roku 2000.
Fanda NHL
Do sestavy Rangers se neprobojoval ani o rok starší Chytil a také on začne ročník v AHL. Na farmě působil účastník posledních dvou světových šampionátů naposledy loni v březnu.
Chytil sehrál v přípravě za Rangers čtyři zápasy, v nichž nebodoval. V uplynulé sezóně si připsal v 75 zápasech NHL 23 bodů za 11 branek a 12 asistencí.

Newyorčané draftovali Chytila v červnu 2017 v prvním kole na 21. pozici.
Do kádru Rangers pro úvod ročníku se naopak dostal obránce Libor Hájek. 21letý odchovanec Komety Brno v NHL na začátku března debutoval a v pěti duelech vstřelil jednu branku. Potom jej vyřadilo zranění ramena.
- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -