- Reklama -

Cesta na MS 2017: Češi znají nominaci, kapitánem bude Voráček

- Reklama -

81. mistrovství světa v ledním hokeji, jehož pořadateli budou Francie a Německo, začíná už 5. května. Sledujte s NHLnews.cz, jak se na něj připravují jednotliví účastníci. Den co den vám přineseme ty nejdůležitější informace.


MS v hokeji 2017 (5. – 21.5.)
Skupina A: Rusko, USA, Švédsko, Slovensko, Německo, Lotyšsko, Dánsko, Itálie
Skupina B: Kanada, Finsko, Česko, Švýcarsko, Bělorusko, Norsko, Francie, Slovinsko


30.4.

Výsledky generálek před MS 2017:
Francie – Bělorusko 3:1
Německo – Lotyšsko 3:4pp
Norsko – Slovensko 0:3
Švédsko – Finsko 2:3

Trenér hokejového národního týmu Josef Jandač zveřejnil v neděli večer nominaci na mistrovství světa. V kádru bude 27 hráčů, z dosavadního výběru vypadli obránci Milan Doudera z Třince, David Sklenička z Plzně, Jakub Kindl z Floridy a útočníci Lukáš Kašpar z Dynama Moskva a Jiří Sekáč z Kazaně.
Gólmanské duo bude tvořit Petr Mrázek a Pavel Francouz.
V nominaci je aktuálně šest hráčů z NHL ‒ brankář Petr Mrázek (Detroit), obránci Michal Kempný (Chicago), Radko Gudas (Philadelphia) a útočníci Jakub Voráček (Philadelphie), David Pastrňák (Boston) a Tomáš Plekanec (Montreal). Kapitánem týmu bude Voráček.
Ve hře navíc stále zůstává možnost zapojení útočníka Bruins Davida Krejčího, který si v play-off NHL poranil koleno (na video se podívejte ZDE). „David Krejčí má chuť reprezentovat. Jeho zranění není tak vážně a nechce sezonu takhle skončit,“ sdělil novinářům generální manažer Martin Ručinský.

- Reklama -




Kapitánem českého výběru na MS bude Jakub Voráček. Novinářům to v neděli sdělil generální manažer týmu Martin Ručinský. Tomáš Plekanec se kapitánského céčka dobrovolně vzdal.

Čeští hokejisté podlehli v generálce na světový šampionát Rusům 3:4 po samostatných nájezdech. I navzdory prohře ale domácí turnaj vyhráli a před vrcholem sezóny se ukázali ve skvělé formě.

29.4.

Švédská soupiska se rozrostla o dalšího špičkového obránce. Účast nejnověji potvrdil Alexandr Edler z Vancouveru.
Tre Kronor mají pro šampionát k dispozici šest obránců a všichni mají své působiště v NHL. Již dříve se k týmu připojili John Klingberg (Dallas), Victor Hedman, Anton Stralman (oba Tampa), Oliver Ekman-Larsson (Arizona) a Jonas Brodin (Minnesota).

Kanadský výběr nepřestává posilovat. Současnou soupisku pro mistrovství světa doplní také brankář Calgary Chad Johnson, útočník Philadelphie Brayden Schenn a obránce San Jose Marc-Édouard Vlasic.

Češi vyhráli i druhý zápas Carson Hockey Games. Domácí výběr dokázal v divokém zápase přestřílet Švédy 8:4.

28.4

Německo nechce být na domácím mistrovství světa za otloukánky a vyhnout se pozici outsidera chce i pomocí tří posil z NHL. Tým trenéra Marca Sturma má k dispozici útočníka Tobiase Riedera z Arizony a dvojici hráčů z NY Islanders – brankáře Thomase Greisse a beka Dennise Seidenberga.
Němcům přislíbil účast také forvard Oilers Leon Draisaitl, který momentálně bojuje v konferenčním semifinále mezi Edmontonem a Anaheimem. V případě vypadnutí kanadského celku se počítá s jeho zapojením už v základní části.
„Věřím, že jim to tam půjde rychle a Draisaitl se k nám připojí co nejdříve,“ sdělil německý kouč stanici TV Sport1.
Ve hře o Stanley Cup je navíc ještě gólman Philipp Grubauer (Washington) a útočník Tom Kühnhackl (Pittsburgh).
„Všichni by chtěli na šampionát přijet. Chtějí být při tom. Máme z čeho vybírat,“ cituje Sturma portál sport1.de.

27.4.

Čeští hokejisté vstoupili do turnaje Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích na jedničku, když porazili Finsko 3:2 a představili se před MS ve výtečné formě.



Kanadská soupiska nadále utěšeně bobtná. Nejnověji může trenér Jon Cooper počítat s forvardem Mitchem Marnerem (Toronto). Devatenáctiletý ontarijský rodák zaznamenal v základní části NHL 61 kanadských bodů (19+42) a byl tak jedním z hlavních tahounů Maple Leafs v této sezóně.



Americký kádr pro MS 2017 rozšířila dvojice beků Charlie McAvoy (Bostonu), Trevor van Riemsdyk (Chicago) a útočník Nick Schmaltz (Chicago). Pro všechny tři hráče se bude jednat o jejich premiéru na seniorském světovém šampionátu.

26.4.

Již sedmým hokejistou působícím v NHL se může pochlubit český národní tým. Výběr trenéra Josefa Jandače posílí i bostonský forvard David Pastrňák. Informaci dnes potvrdil tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.
Rodák z Havířova v letošní sezoně nasbíral v 75 zápasech rovných 70 bodů za 34 branek a 36 asistencí a stal se tak nejproduktivnějším Čechem základní části zámořské soutěže.


Nominace České republiky na Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích (27.-30. dubna):
Brankáři: Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL), Dominik Furch (Omsk/KHL), Petr Mrázek (Detroit/NHL).
Obránci: Milan Doudera (Třinec), Jakub Krejčík (Kometa Brno), Jan Rutta (Chomutov), David Sklenička (Plzeň), Radim Šimek (Liberec), Radko Gudas (Philadelphia/NHL), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL), Michal Kempný (Chicago/NHL), Jakub Kindl (Florida/NHL), Jan Kolář II (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Michal Jordán (Kazaň/KHL), Libor Šulák (Znojmo/EBEL).
Útočníci: Michal Řepík, Petr Vrána (oba Sparta Praha), Michal Birner, Roman Červenka (oba Fribourg/Švýc.), Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Tomáš Hyka (Mladá Boleslav), Jakub Lev (Plzeň), Petr Holík (Zlín), Robin Hanzl (Litvínov), Roman Horák (Podolsk/KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Svou posilu z NHL má také dánská reprezentace. V Kolíně nad Rýnem se mohou diváci těšit na útočníka Nikolaje Ehlerse z Winnipegu.

Soupiska Dánska v přípravě na MS:
Brankáři: Simon Nielsen (Herning Blue Fox), Sebastian Dahm (Graz 99ers /EBEL), George Sörensen (Almtuna/Švéd.).
Obránci: Jesper Jensen, Oliver Lauridsen (oba Jokerit Helsinki / KHL), Markus Lauridsen (Leksand/Švéd.), Matias Lassen (Mora/Švéd.), Nicolas B. Jensen, Nicolai Weichel (Rungsted Seier Capital), Phillip Bruggisser (Esbjerg Energy), Emil Kristensen (Linköping/Švéd.).
Útočníci: Mathias Bau Hansen (Frederikshavn White Hawks), Peter Regin (Jokerit Helsinki/KHL), Nicolai Meyer (Tingsryd/Švéd.), Morten Poulsen (Lahti Pelicans/Fin.), Morten Green (Rungsted Seier Capital), Morten Madsen (Karlskrona/Švéd.), Steffen Klarskov Nielsen (Rödovre Mighty Bulls), Julian Jacobsen (Aalborg Pirates), Patrick Russell (Bakersfield Condors/AHL), Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets/NHL), Frederik Storm, Nichlas Hardt (oba Malmö Redhawks/Švéd.), Mads Christensen (EHC Mnichov/Něm.)


Další zklamání pro slovenské fanoušky. Na mistrovství světa v ledním hokeji se nepředstaví ani bek Martin Marinčin (Toronto).
„Martin absolvoval lékařskou prohlídku v Torontě, ale kluboví lékaři mu oznámili, že jeho páteř potřebuje klid,“ sdělil důvod hráčovy absence generální manažer týmu Róbert Švehla.
Trenér Zdeno Cíger tak nebude mít k dispozici s největší pravděpodobností ani jednoho hráče z NHL.



Dvě bolestná NE slyšeli za poslední dva dny manažeři amerického výběru. Možnosti reprezentovat USA se vzdali Patrick Kane (Chicago) i Auston Matthews (Toronto). Zatímco devatenáctiletý Matthews hrál na minulém MS, pro Kanea by se jednalo o první účast od roku 2008.

25.4.

Pod vlnou omluvenek hokejistů ze zámoří se ocitl kouč Slovenska Zdeno Cíger. Poté, co se mu již dříve omluvili Tomáš Tatar, Marko Daňo, Jaroslav Halák, Marián Gáborík, Peter Budaj a Richard Pánik, nemůže počítat ani s útočníkem Tomášem Jurčem (Chicago) a zadákem Zdenem Chárou (Boston).
Jurčo dal na doporučení klubových lékařů, Chára se ospravedlnil náročností sezóny NHL.
Nebývalý nezájem reprezentovat svou vlast překvapil i slovenského trenéra. „Snažíme se složit to nejlepší, co máme. Ostatní nezměním. Musíte se ptát jich…Některé chápu, například Rišo Pánik nemá smlouvu a má obavy. Ale je toho trošku víc…Ta jména a zkušenosti nám určitě chybějí,“ svěřil se Cíger deníku SME.

Z evropských celků mají zatím největší počet hráčů z NHL k dispozici Švédové. Do brány se postaví Eddie Läck (Carolina), obranu vyztuží Anton Stralman, Victor Hedman (oba Tampa Bay), John Klingberg (Dallas), Jonas Brodin (Minnesota) a Oliver Ekman-Larsson (Arizona) a v útoku se představí Elias Lindholm, Joakim Nordström, Victor Rask (všichni Carolina), Carl Söderberg, Gabriel Landeskog (oba Colorado), William Karlsson (Columbus), Marcus Krüger (Chicago) a Joel Erikson Ek (Minnesota).
Nominace Švédska na Carlson Hockey Games ve Stockholmu a Českých Budějovicích (27.-30. dubna):
Brankáři: Viktor Fasth (CSKA Moskva/KHL), Eddie Läck (Carolina/NHL), Niklas Svedberg (Ufa/KHL).
Obránci: Calle Rosén, Philip Holm, Eric Martinsson (všichni Växjö), Anton Stralman, Victor Hedman (oba Tampa Bay/NHL), Henrik Tömmernes (Frölunda), John Klingberg (Dallas/NHL), Oliver Ekman-Larsson (Arizona/NHL).
Útočníci: Elias Lindholm, Joakim Nordström, Victor Rask (všichni Carolina/NHL), Carl Söderberg, Gabriel Landeskog (oba Colorado/NHL), Pär Lindholm (Skelleftea), Dennis Everberg (Växjö), Joel Lundqvist (Frölunda), Richard Gynge (Nižněkamsk/KHL), Carl Klingberg (Zug/Švýc.), Linus Omark (Ufa/KHL), Mario Kempe (Podolsk/KHL), William Karlsson (Columbus/NHL).

Již šest posil z NHL má v kádru pro MS kouč sborné Oleg Znarok. K dnešnímu dni mohl počítat s brankářem Andrejem Vasilevským (Tampa), obráncem Ivanem Provorovem (Philadelphia) a útočníky Nikitou Kučerovem, Vladislavem Namestnikovem (oba Tampa Bay), Romanem Ljubinovem (Philadelphia) a Artěmijem Panarinem (Chicago).
Poslední jmenovaný se k týmu připojí až před šampionátem.
Nominace Ruska na Carlson Hockey Games ve Stockholmu a Českých Budějovicích (27.-30. dubna):
Brankáři: Andrej Vasilevskij (Tampa Bay/NHL), Ilja Sorokin (CSKA Moskva/KHL), Andrej Karejev (Nižněkamsk/KHL).
Obránci: Andrej Zubarev, Arťom Zub, Anton Bělov (všichni Petrohrad/KHL), Alexej Bereglazov, Viktor Antipin (oba Magnitogorsk/KHL), Andrej Mironov (Dynamo Moskva/KHL), Ivan Provorov (Philadelphia/NHL), Vladislav Gavrikov (Jaroslavl), Bogdan Kiselevič (CSKA Moskva).
Útočníci: Sergej Andronov, Valerij Ničuškin, Andrej Svetlakov, Ivan Tělegin (všichni CSKA Moskva), Sergej Plotnikov, Nikita Gusev, Vadim Šipačov, Jevgenij Dadonov (všichni Petrohrad/KHL), Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov (oba Tampa Bay/NHL), Sergej Mozjakin (Magnitogorsk/KHL), Anatolij Golyšev (Jekětěrinburg/KHL), Anton Burdasov (Omsk/KHL), Vladimir Tkačov (Kazaň/KHL), Roman Ljubinov (Philadelphia/NHL).

Tomáš Plekanec dal po několikadenním rozhodování GM českého výběru Martinu Ručinskému kladnou odpověď a na MS 2017 bude hrát.

„Mluvil jsem s ním včera a potvrdil mi, že přijede a připojí se k nám,“ sdělil na tiskové konferenci v Praze Ručinský.
K týmu se montrealský útočník přičlení až 3. května, už nyní se ale o něm hovoří jako o největším adeptovi na kapitána.

24.4.

Posily z NHL hlásí i papírově slabší týmy. Francii na domácím šampionátu doplní útočníci Antoine Roussel (Dallas) a Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia). Lotyše pak forvard Zemgus Girgensons (Buffalo).

Útočník Alexandr Radulov (Montreal) a obránce Nikita Zajcev (Toronto), kterým o víkendu skončila zámořská sezóna, si za Rusko na světovém šampionátu nezahrají. Oběma končí smlouva a tudíž zaujali k nabídce reprezentovat negativní stanovisko.

Útočník Martin Hanzal (Minnesota) český národní tým neposílí. Podle GM Martina Ručinského jej sužují zdravotní problémy a k tomu mu končí smlouva. Z hráčů, kteří vypadli v 1. kole play-off, již nemůže počítat ani s forvardem Davidem Krejčím (Boston), který v 5. zápase série proti Ottawě odstoupil z utkání po kolizi s bekem Chrisem Widemanem (video naleznete zde).
Stále se pak čeká na rozhodnutí útočníků Tomáše Plekance (Montreal) a Davida Pastrňáka (Boston).
Plekanec na toto téma dnes zavtipkoval. „Nejdříve si zajdu k psychologovi a pak se uvidí,“ citoval jeho výrok na Twitteru montrealský novinář Eric Engels.  Podle redaktora frankofonní verze oficiálních stránek NHL Arpona Basua pak cítí zasloužilý reprezentant potřebu přenechat místo mladším.

23.4.

Česko hlásí další posilu z NHL! Po Petru Mrázkovi, Jakubu Kindlovi, Radku Gudasovi a Jakubu Voráčkovi se k týmu připojí také obránce Michal Kempný (Chicago). V neděli to oznámil generální manažer reprezentace Martin Ručinský. Zda celek posílí také další vypadnuvší z 1. kola play-off Tomáš Plekanec (Montreal) a Martin Hanzal (Minnesota) zatím není jasné.
Ze hry je naopak Tomáš Hertl (San Jose), kterého na šampionát nepustí zranění. Podle Ručinského dohrával sezónu s bolestmi.



Odveta v Mannheimu se Čechům povedla. V neděli dokázali porazit Německo 4:3 po samostatných nájezdech.

22.4.

Útočník Blackhawks Jonathan Toews Kanadu na MS reprezentovat nebude. Informaci v sobotu přinesli jako první chicagští novináři.



Čeští hokejisté mají za sebou první prohru v přípravě na světový šampionát. V Norimberku prohráli s Německem 4:7.


V sobotu se nedařilo i dalším favoritům: Lotyšsko prohrálo s Francií 4:6, Rusko podlehlo Švýcarsku 0:2.

Američané zbrojí před MS. Ve hře je i posila nejvyššího kalibru. Podrobnosti čtěte ZDE.

Artěmij Panarin posílí ruský útok. Pětadvacetiletý křídelník Blackhawks oznámil svůj úmysl reprezentovat pouhý den po vypadnutí Blackhawks z bojů o Stanley Cup.

Generální manažer slovenského národního týmu Róbert Švehla si v pátek telefonoval s útočníky Richardem Pánikem a Tomášem Jurčem, jímž po vypadnutí Chicaga v 1. kole play-off NHL skončila zámořská sezóna. Zatímco Pánik nabídku reprezentovat odmítl (nemá jistotu smlouvy na příští sezónu a nechce riskovat zranění), Jurčo ještě čeká na výstupní testy.

Kouč švédského výběru Richard Grönberg může počítat už s 11 posilami z NHL. Zejména obrana pak budí respekt. Kromě již dříve avizované hvězdné trojice John Klingberg (Dallas) – Alexander Edler (Vancouver) – Victor Hedman (Tampa Bay) posílí Tre Kronor také hvězda Arizony Oliver Ekman-Larsson a Hedmanův spoluhráč z Tampy Anton Stralman.

21.4.

Michael Frolík neprošel lékařskou prohlídkou a na letošním MS si nezahraje. Devětadvacetiletého útočníka Calgary trápí poraněné zápěstí.
Příjemná zpráva naopak přišla z Philadelphie. I přes původně zamítavé stanovisko lékařů, Flyers povolili účast na šampionátu říznému obránci Radku Gudasovi. Šestadvacetiletý bek se tak stal pro český výběr čtvrtou posilou z NHL.

 20.4.

Organizace Hockey Canada zveřejnila jména 18 hráčů, kteří se zúčastní MS 2017. Pět z nich bylo součástí i loňského zlatého týmu.
brankáři: Eric Comrie (Winnipeg), Calvin Pickard (Colorado).
obránci: Tyson Barrie (Colorado), Calvin De Haan (Islanders), Jason Demers (Florida), Michael Matheson (Florida), Josh Morrissey (Winnipeg).
útočníci: Sean Couturier (Philadelphia), Matt Duchene (Colorado), Claude Giroux (Philadelphia), Alex Killorn (Tampa Bay), Travis Konecny (Philadelphia), Ryan O’Reilly (Buffalo), Nathan MacKinnon (Colorado), Brayden Point (Tampa Bay), Mark Scheifele (Winnipeg), Wayne Simmonds (Philadelphia), Jeff Skinner (Carolina).

Slovenští hokejisté mají za sebou další prohru. Po dvou ztrátách se Švýcarskem nedokázali porazit ani Finy, kterým ve středu podlehli 0:3.

Na soupisku USA pro šampionát v Paříži a Kolíně n. Rýnem byl přidán dvacetiletý útočník Jack Eichel. Současná sestava se tak skládá ze tří gólmanů, čtyř obránců a devíti forvardů.
brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg Jets), Jimmy Howard (Detroit), Cal Petersen (University of Notre Dame).
obránci: Daniel Brickley (Minnesota State University), Danny DeKeyser (Detroit), Connor Murphy (Arizona), Jacob Trouba (Winnipeg).
útočníci: Nick Bjugstad (Florida), J.T. Compher (Colorado), Andrew Copp, (Winnipeg), Christian Dvorak (Arizona), Jordan Greenway (Boston University), Dylan Larkin (Detroit), Anders (New York Islanders), Brock Nelson (New York Islanders), Jack Eichel (Buffalo).

18.4.

Kanada hlásí před MS hvězdné posily. Podrobnosti naleznete ZDE.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že slovenští hokejisté nastoupí na MS 2017 bez jediné posily z NHL. Sezóna v zámoří skončila pro Tomáše Tatara, Jaroslava Haláka, Petra Budaje, Mariána Gáboríka a Marka Daňa, všichni se ale z různých důvodů reprezentačnímu kouči Zdenu Cígerovi omluvili. Ten však pesimismu nepodléhá. „Stále máme z čeho vybírat,“ svěřil se portálu sport.sk. Na mysli měl především finálové účastníky z české a slovenské extraligy.

16.4

Slovákům se v přípravě příliš nedaří. Naposledy změřili síly se Švýcarskem, se kterým v sobotu na domácím ledě prohráli 0:3. Proti hokejistům země helvétského kříže se jedná o jejich druhou ztrátu za sebou.

Vladimír Sobotka, který nedávno zaujal svým přesunem z KHL do St. Louis, bude v případě brzkého konce Blues v play-off rád reprezentovat. Se svou chutí vycestovat na MS se svěřil v rozhovoru pro deník Sport.

15.4.

Francouzští hokejisté, kteří letos odehrají mistrovství světa na domácí půdě, za sebou mají debakl s Ruskem. V sobotní přípravě v Čeljabinsku podlehli sborné 0:6.  Ruští hokejisté tak vrátili „Les Bleus“ čtvrteční těsnou prohru 0:1 po prodloužení.
Překvapivé výsledky se ale rojily i tento víkend. Švédové podlehli Lotyšům 3:4 po samostatných nájezdech a Finsko ztratilo s Dánskem 2:3 po prodloužení.

Zámořské celky zveřejnily jména trenérů.
Kanadu povede za obhajobou titulu Jon Cooper (Tampa Bay Lightning) se svými asistenty Gerardem Gallantem (Vegas Golden Nights), Davem Hakstolem (Philadelphia Flyers) a Davem Kingem. Generálním manažerem Kanady byl již na začátku měsíce jmenován Ron Hextall z Philadelphie.
Americké lavičce bude velet Jeff Blashill (Detroit Red Wings).

14.4.

Čeští hokejisté se na světovém šampionátu musí obejít zadáka Philadelphie Radka Gudase a útočníka New Jersey Pavla Zachy, kteří neprošli lékařskými prohlídkami.

Trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač může zatím počítat se třemi posilami z NHL. Na úterní soustředění v Praze se mu přihlásili brankář Petr Mrázek z Detroitu, obránce Jakub Kindl z Floridy a útočník Jakub Voráček z Philadelphie.

Obranu Čechů vyztuží v přípravě také David Musil z nižší zámořské soutěže AHL. Čtyřiadvacetiletý bek, jenž je synem mistra světa z roku 1985 Františka Musila a vnukem legendy Jaroslava Holíka, má na kontě také čtyři zápasy v NHL ze sezony 2014/15 v dresu Edmontonu.

USA již zveřejnily jména prvních 15 hráčů, kteří se na šampionát v Evropě podívají. V nominaci figuruje 14 hokejistů z NHL.
brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg Jets/NHL), Jimmy Howard (Detroit Red Wings/NHL), Cal Petersen (University of Notre Dame/NCAA)
obránci: Jacob Trouba (Winnipeg Jets/NHL), Danny DeKeyser (Detroit Red Wings/NHL), Connor Murphy (Arizona Coyotes/NHL), Daniel Brickley (Minnesota State University/NCAA), Noah Hanifin (Carolina Hurricanes/NHL)
útočníci: Nick Bjugstad (Florida Panthers/NHL), J.T. Compher (Colorado Avalanche/NHL), Andrew Copp (Winnipeg Jets/NHL), Christian Dvorak (Arizona Coyotes/NHL), Dylan Larkin (Detroit Red Wings/NHL), Anders Lee, Brock Nelson (oba New York Islanders/NHL), Jordan Greenway (Boston University/NCAA), Clayton Keller (Arizona Coyotes/NHL)

Zatím jedinou posilu z NHL ohlásili Němci. Na začátku příštího týdne se k týmu připojí útočník Tobias Rieder z Arizony.

Švédská hokejová reprezentace může zatím počítat s pěti hráči z NHL. Jedná se o obránce Alexandera Edlera z Vancouveru a Victora Hedmana z Tampy a trio forvardů Elias Lindholm, Joakim NordströmVictor Rask (všichni tři z Caroliny).

Mistrovství světa se nezúčastní největší slovinská hvězda Anže Kopitar. Vedení reprezentace se omluvil ze zdravotních důvodů.

S výraznou vlnou omluvenek se potýká slovenský kouč Zdeno Cíger. Po Tomáši Tatarovi, Marku Daňovi, Jaroslavu Halákovi či Mariánu Gáboríkovi se mu z účasti na šampionátu omluvil i gólman Peter Budaj.
Slovákům tak reálně hrozí, že na vrcholné akci sezóny vystoupí bez jediné posily z NHL.
Titulní foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -