- Reklama -

Chceme pomoci k rozvoji hokeje v Číně, říkají před přípravnými zápasy hokejisté Kings a Canucks

- Reklama -

Hokejisté Los Angeles Kings a Vancouveru Canucks si přípravu na nadcházející sezonu zpestří dvěma přípravnými duely v Číně. NHL chce v nejlidnatější zemi světa zapustit kořeny a pomoci k rozvoji hry.
„Bude zábava snažit se dopomoci k rozvoji hry v jiné části světa, snad jim předvedeme dobré představení,“ doufá útočník Vancouveru Bo Horvat. „Slyšel jsem, že staví spoustu kluzišť, aby se tak posunuli dál. Myslím si, že pro sport a Canucks to bude dobré,“ dodává dvaadvacetiletý Kanaďan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podobné nadšení sdílí i obránce Králů Drew Doughty. „Za tým jsem z toho opravdu nadšený stejně jako za celý hokej. Jsem si jistý, že si při sledování hokeje užijí spoustu zábavy. Když se na něj díváte živě, je to úplně něco jiného než v televizi. Hokej je rozhodně lepší sledovat naživo,“ tvrdí dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.
Kapitán Canucks Henrik Sedin si uvědomuje význam přípravných zápasů v Číně. „Jedná se o velký trh, a pokud se nám je podaří přitáhnout k naší značce a sportu, bude to pro nás velmi důležité. Hokej je v Číně celkem velká záležitost, v KHL mají tým a neustále rostou, takže je podle mě pro naši ligu dobré, že na tamní trh vstupuje,“ myslí si lídr kanadského celku.
Některým hráčům se ani nechce věřit, že si zahrají hokej v Číně. „Všichni jsme hráli hokej pro to, abychom se dostali do NHL. Teď jsme svým způsobem šokovaní, že nás náš sport zanese až do Asie. Moc se těším, až zemi poznám,“ těší se bek Vancouveru Erik Gudbranson.
Přípravná utkání mají být teprve počátkem průniku NHL do Číny.„Jde o dlouhodobý závazek v obrovské zemi, který má rozvinout naší hru. Nejsme ani v počátečním stadiu, ale příležitost a možnosti jsou nekonečné,“ uvedl v březnu komisionář NHL Gary Bettman.
Peking bude v roce 2022 hostit zimní olympijské hry, čímž se stane prvním městem v historii, jež pořádalo jak letní, tak i zimní variantu her. Kanadsko-americká soutěž vidí v „Říši středu“ velký potenciál.
„Čínská vláda označila ze zimních sportů hokej jako prioritu. Do zimních sportů chtějí zapojit tři sta milionů lidí. Proto jsme se rozhodli, ve spolupráci s naším partnerem O.R.G. Packaging and Bloomage, že bychom do Číny mohli přivést mužstva a začít pořádat akce. Pořádáme kursy a vzdělávací semináře a konference, aby se z mladých hráčů stali hokejisté,“ vysvětluje důvod expanze na čínský trh Bettman.
Do rozvoje čínského hokeje se zapojuje čím dál víc klubů. Např. útočník Bostonu Bruins David Pastrňák se do země vydal v létě podruhé za sebou, kde trénoval s malými hokejisty.
K vyššímu zájmu o hokej v Číně výrazně přispěl i draft 2015, na němž si zástupci New York Islanders v šestém kole jako celkově 172. v pořadí vybrali Andonga Songa jako prvního čínského hokejistu v dějinách NHL.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -