- Reklama -

Chceme se zase o krok posunout a pokračovat v růstu, říká o nadcházející sezoně Toronta Matthews

- Reklama -

V sezoně 2015-2016 skončili hokejisté Toronta Maple Leafs na posledním místě v lize. Na následném draftu si z první pozice vybrali útočníka Austona Matthewse, jehož v týmu doplnila řada talentů. Mladický entuziasmus dovedl Javorové listy až do play off, v němž v šesti zápasech potrápili nejlepší celek základní části Washington Capitals. Proto se od svěřenců trenéra Mikea Babcocka očekává v nové sezoně další posun vpřed.
„Jsme nadšení. Jsme hodně motivovaní, ať už z individuálního či týmového hlediska se všichni chtějí posunout o krok dál a pokračovat v růstu,“ prohlásil Matthews, jenž ve svém premiérovém utkání v NHL vsítili do branky Ottawy čtyři puky.
Ontarijský klub se v uplynulé sezoně zlepšil o 26 bodů, z 69 se posunul na 95. Všechny zápasy proti Caps skončily rozdílem jediného gólu, pět z nich dospělo až do nastaveného času.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Očekáváme od sebe hodně, každý se chce zdokonalit a jako tým se zlepšit. Těšíme se, až vše vypukne,“ popisuje nadšení Toronta forvard Tyler Bozak.
„Jako sportovci se neustále chcete zlepšovat a hrát lépe jak individuálně, tak týmově. Předpokládáme, že budeme lepší než v minulém roce a že se každý z nás posune vpřed. Chceme vyhrávat a přesně to se od nás očekává,“ dodává jednatřicetiletý Kanaďan.
Třináctinásobní šampioni NHL, kteří se z titulu naposledy radovali v roce 1967, se v uplynulém ročníku kromě Matthewse opírali o Williama Nylandera, Mitchella Marnera, Nikitu Zajceva, Connora Browna či Zacha Hymana.
Toronto v posledním play off svedlo s Washingtonem urputnou bitvu
Embed from Getty Images
Matthews, vítěz Calder Trophy pro nejlepšího nováčka roku, si všiml, že soupeři se proti jeho týmu začali prezentovat jinou hru už v průběhu sezony.
„Zhruba v polovině roku se to změnilo. Protivníci přišli na to, že dokážeme hrát a že jsme dobří a nebrali nás na lehkou váhu. Ani tentokrát to nebude jiné, nikdo nás nepodcení. Všichni teď vědí, co se v nás skrývá. Nebude to jednoduché, ale snad se dostaneme do té samé pozice jako posledně, tedy do play off, od něhož se odrazíme,“ věří Matthews, jenž 17. září oslaví dvacáté narozeniny.
K splnění vyšších ambic Toronta mají dopomoci veteráni Patrick Marleau, Dominic Moore a Ron Hainsey, kteří v létě doplnili kádr Maple Leafs.
„Podle mě k tomu musíme přistoupit jako v minulé sezoně. Připravit se na první mač a brát to v klidu. Nemůžete se dívat na celou sezonu, obzvlášť před začátkem přípravného kempu. Musíte mít pod kontrolou to, co jde a odvést to nejlepší,“ tvrdí útočník Brown.
„Všichni se zaměřujeme na lepší výsledek. Tlačíme sami sebe, abychom se zlepšili. Snažíme se udržet ta samá očekávání, zlepšovat se v každém duelu, protože jsme stále velmi mladí a neustále rosteme,“ uzavírá Nylander.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -