- Reklama -

Chci být jedničkou, říká Talbot. V Calgary mu ale překáží Čech

- Reklama -

Cam Talbot z Calgary věří, že v této sezóně prokázal své kvality a může se v příštím roce představit ve hře jako gólmanská jednička.
„Věděl jsem, že pokud do kempu naskočím zdravý a ve správné situaci, budu schopný se vrátit zpátky do formy,“ cituje jeho slova Eric Francis ze stanice Sportsnet.

Velikonoční nadílka fandům NHL! Klikni si pro slevu

„Před koncem ročníku jsem očividně hrál navzdory určitým věcem, což jsem neměl a mělo to vliv na moje zhoršující se výkony v tom období. Myslím ale, že moje bilance ukazuje, že když jsem zdravý a ve formě, můžu být jedním z nejlepších v této lize.“
Talbot podepsal s Flames minulé léto roční kontrakt poté, co odchytal hrozivý ročník v Edmontonu a Philadelphii s úspěšností zákroků 89,2 procenta.
32letý Kanaďan se v tomto ročníku objevil pouze ve 26 duelech, zatímco jeho spoluhráč Čech David Rittich jich odchytal 48. Talbot přesto zaznamenal solidní bilanci 12-10-1, kryl 91,9 procenta střel a v průměru inkasoval 2,63 branky na utkání. Rittich, který je podepsán do sezóny 2020/21, měl čísla podobná těm Talbotovým (90,8 %, 2,97).
Severoameričan proto doufá, že si do budoucna vyslouží post jasné jedničky – a to v Calgary či mimo něj.
„Samozřejmě bych nebyl proti návratu sem. Miloval jsem to tu. Je tu úžasná atmosféra, skvělá šatna a navíc jsem měl skutečně dobrý vztah s Ritterem i Siggym (trenér gólmanů Jordan Sigalet),“ pokračoval potenciálně volný hráč.
Talbot dodal, že by v Albertě rád pokračoval, pokud by dostal „férovou šanci“ stát se prvním brankářem. A to je něco, co se mu letos nepodařilo.
„Mým cílem při příchodu sem bylo ukázat zbytku ligy, že je ve mně stále schopnost být gólmanskou jedničkou, a myslím, že se mi to i podařilo,“ zakončil rodák z Ontaria rozhovor sebevědomým prohlášením.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -