- Reklama -

Chci jen to, co si zasloužím, komentuje svoji situaci Hertl

- Reklama -

Český střední útočník Tomáš Hertl má v osmadvaceti nakročeno k životní sezoně v zámoří. Po skončení tohoto ročníku mu navíc skončí smlouva a stane se volným hráčem. Změní dres nebo prodlouží svoji kariéru u Sharks?

Hertl zatím nepoznal, jaké to je hrát v NHL v jiném dresu než v tom žraločím. Letos v dosavadních 46 zápasech získal 38 bodů a je hlavním tahounem San Jose. Letos mu končí jeho kontrakt na 5,6 milionů dolarů ročně. Hertl se může stěhovat do jiného týmu před uzávěrkou přestupů. A také by si v létě mohl vyzkoušet volný trh.

„Nebudu říkat, že je něco 100%, protože nic takového neexistuje. Nyní jsem v San Jose, je to můj tým a dělám vše, co mohu. Uvidíme, co se stane do konce sezony. Ale v tuto chvíli se soustředím na hraní,“ řekl Hertl novinářům.

V současnosti je Hertl 37. nejlépe placeným centrem v lize. Přitom v posledních letech patří statisticky mezi špičku NHL na této pozici. V této chvíli je nejlepším střelcem svého týmu s 22 brankami a také na ledě stráví z útočníků Sharks nejvíce času – průměrně 19:28 minut na utkání.

- Reklama -

„Myslím, že za posledních pár let jsem jasně ukázal, že můžu být elitním centrem. Bylo by hezké dostat dlouhodobější smlouvu. Podobnou příležitost můžete mít jednou nebo dvakrát za život a měli byste ji využít. A dostat to, co si zasloužíte,“ naznačil Hertl vedení Žraloků, co od nich očekává.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -