- Reklama -

Chci se probojovat do sestavy Red Wings, říká po triumfu v Calder Cupu Nosek

- Reklama -

Grand Rapids Griffins, farmářský tým Detroitu Red Wings, ovládli finálovou sérii proti Syracuse Crunch 4:2 na zápasy a podruhé ve své historii vyhráli Calder Cup udělovaný nejlepšímu mužstvu American Hockey League. Z trofeje se radují i čeští hokejisté Martin Frk, Filip Hronek a Tomáš Nosek.
Třiadvacetiletý Frk v posledním finálovém duelu proti Syracuse, který Griffins ovládli poměrem 4:3, vstřelil v 53. minutě vítězný gól. Celkem si v šestnácti utkáních play-off připsal patnáct bodů (5+10).
„Nemůžu to popsat. Jsem opravdu šťastný. Kvůli tomu, jak jsem řval, jsem ani nedokázal dýchat. Když jsem se podíval na časomíru, zbývalo do konce osm minut a říkal jsem si, že to bude nejdelších osm minut v mém životě. Bylo to tak,“ prohlásil Frk, zvolený první hvězdou zápasu.
Z titulu se raduje také devatenáctiletý obránce Filip Hronek, přestože ve vyřazovacích bojích nastoupil pouze do dvou mačů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O pět let starší Nosek se díky deseti brankám a dvanácti asistencím v devatenácti zápasech stal třetím nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů. V šestém souboji proti Syracuse zaznamenal tři nahrávky a byl zvolen druhou hvězdou večera.
Pardubický rodák se vypracoval ve velkou oporu Grand Rapids.
„Je velmi spolehlivý. Můžu ho nasadit do všech herních situací – na přesilovku, oslabení, když je potřeba vyhrát důležité vhazování. Je to hráč, kterého hledám. Jde o hodně vyzrálého hokejistu,“ pochvaluje si Noska trenér Griffins Todd Nelson.
„Podle mě toho v letošním ročníku dost předvedl v útoku, vzhledem k tomu, že jsme ho nasazovali na přesilovky. Je to velmi solidní oboustranný hráč. Jako kouč se cítíte jistě, když ho posíláte na led, jelikož víte, co od něj můžete očekávat,“ doplňuje lodivod Grand Rapids.


Nosek na Nelsona nedá dopustit. Jeho důvěra mu výrazně pomohla.
„Pokud vaše hlava není nastavena správně, nemůžete hrát dobře. Myslím si, že výkon hokejistů spočívá z devadesáti procent v hlavě – musíte sami sobě věřit a mít sebevědomí. Je skvělé, když vám trenér důvěřuje,“ svěřil se Nosek, jehož jméno na draftu nikdy nezaznělo.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Extraligový šampion s Pardubicemi z roku 2012 si v právě uplynulé sezoně vyzkoušel i jedenáct zápasů v dresu Rudých Křídel, v nichž se jednou trefil. Navázal tak na šest duelů, které odehrál o rok předtím.
„Byla to skvělá zkušenost, jak loni, tak letos. Snažím si užít každé střídání a utkání. Dokonce jsem skóroval, to mi také pomohlo. Bylo to skvělá zkušenost a zábava,“ říká Nosek, jenž je součástí organizace Detroitu od roku 2014.
Jeho cíl pro nadcházející ročník je jasný – probojovat se do sestavy Red Wings.
„To je přesně to, co chci. Potřebuju k tomu mít úspěšné léto, připravit se a ukázat jim, že na NHL mám. Ještě nikdy jsem nehrál v červnu, užívám si každý okamžik,“ vypráví nadšeně Nosek.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -