- Reklama -

Chicago rozhýbalo trh, získalo Fleischmanna, Weise a Ehrhoffa

- Reklama -

S trochou nadsázky by se dalo říci, že obhájci titulu posunuli přestupovou uzávěrku NHL. Generální manažer Chicaga Stan Bowman nečekal na pondělí a už před víkendem dohodl výměny se třemi svými kolegy. Po čtvrtečním příchodu Andrewa Ladda z Winnipegu rozšířili o den později řady Blackhawks montrealští útočníci Tomáš Fleischmann s Dalem Weisem a obránce Christian Ehrhoff z Los Angeles. Podoba současného kádru přitom zůstala téměř nezměněna.
Za dvojici hráčů Habs obětovali Jestřábi mladíka Phillipa Danaulta, který letos ke dvěma zápasům z loňské premiérové sezóny přidal dalších třicet startů v NHL, a druhou volbu v draftu 2018. Místo Ehrhoffa poslali do Kalifornie jiného zkušeného zadáka Roba Scuderiho.

„Dale a Tomáš přispěli našemu týmu hodně a já bych jim chtěl popřát vše nejlepší v organizaci Blackhawks,“ vyjádřil se k trejdu zatím jen montrealský generální manažer Marc Bergevin. „Phillip Danault je mladý a talentovaný hráč, který by se měl do budoucna stát součástí jádra našich mladých útočníků. Když jsem ještě působil v managementu Blackhawks, zasloužil jsem se o to, že si Phillipa vybrali v prvním kole draftu 2011.“
Na rozdíl od 23letého mladíka nechybí novým členům chicagského kádru bohaté zkušenosti. Fleischmann má v NHL odehráno 638 zápasů, v nichž zaznamenal 133 branek a 197 asistencí. Po působení ve Washingtonu, Coloradu, Floridě a Anaheimu nastupoval za Habs na základě roční smlouvy za 750 tisíc dolarů. Weise, jehož bilance činí 85 bodů z 314 zápasů, si sice vydělá o čtvrt miliónu více, ale Canadiens se zavázali vzít část jeho výplaty na sebe.
Nově příchozí forvardi by navíc měli být odpovědí na otázku, koho postavit k Teuvo Teräväinenovi, z něhož hodlají ve „větrném městě“ učinit stabilního vedoucího třetí útočné formace.

Směna s Los Angeles Jestřábům také uvolnila určitý prostor pod platovým stropem, navíc je příležitostí pro oživení kariéry dvou strádajících beků. Scuderiho, který půlku zápasů sledoval jen z tribuny, poslalo vedení klubu v polovině února na farmu do Rockfordu. Referát o Ehrhoffově působení v Los Angeles by vypadal dost podobně.
Ehrhoffovi dobíhá smlouva za 1,5 miliónu dolarů, Kings se na jejím splácení budou podílet z patnácti procent. Scuderi má kontrakt ještě pro příští sezónu (letos za 3 mil., příští rok za 2,5 miliónu), Hawks berou polovinu na svá bedra.
Oba obránci shodou okolností v minulé sezóně společně oblékali dres Pittsburghu. Ehrhoff odsud odešel jako volný hráč, Scuderiho nabídli Tučňáci Chicagu v prosinci výměnou za Trevora Daleyho.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -