- Reklama -

Chicago si připsalo pátou výhru v řadě, k vítězství nad Edmontonem přispěl třemi body Pánik

- Reklama -

Slovenský útočník Richard Pánik nadále potvrzuje, že prožívá nejlepší sezonu v kariéře. K výhře 5:1 na ledě Edmontonu pomohl dvěma brankami a asistencí. Blackhawks tak zakončili šestizápasový venkovní trip, na kterém vybojovali páté vítězství za sebou.
„Tenhle trip se mi líbil, i v prvním zápase proti San Jose, které jsme prohráli, to bylo pozitivní. Myslím si, že se nám díky důslednosti povedla spousta dobrých věcí. Pravděpodobně teď máme čtyři nejlepší útoky po dobu celého ročníku jako nikdy předtím,“ pochvaluje si trenér Chicaga Joel Queneville.
„Zlepšujeme naši hru. Je těžké zvítězit pětkrát v řadě na ledě soupeřů,“ dodává lodivod Černých Jestřábů.
Šestadvacetiletý Pánik díky tříbodovému večeru vyšperkoval svou sbírku na 27 bodů (14+13) v 57 utkáních. „Podle mě každý z našich čtyř útoků dokáže skórovat. Hrajeme teď nejlepší hokej. Máme pár dnů volno. Musíme je využít k našemu prospěchu a připravit se, až se vrátíme do hry,“ říká Pánik.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vedle něj se na výhře nad Oilers nejvíce podíleli brankář Scott Darling, jenž zastavil 30 pokusů domácích, a Patrick Kane, který se díky třem bodům drží na čtvrtém místě kanadského bodování.
„Když moc často nehrajete, každý zápas je pro vás důležitý, abyste něčím přispěli mužstvu. Máte jeden, možná dva pokusy za měsíc ukázat spoluhráčům, že se na vás můžou spolehnout, takže vítězství přináší skvělý pocit,“ těší Darlinga.
„Nemyslím si, že jsme hráli špatně. Ztratili jsme zápas kvůli chybám, které by se v této fázi ročníku neměly stávat. Je to pro nás frustrující porážka,“ prohlásil německý útočník Olejářů Leon Draisaitl.
„Minnesota, Chicago, Columbus, Rangers a další top týmy se nacházejí na vrcholu proto, že každý hráč mužstvu něco dává, nespoléhají se pouze na dva nebo tři borce. Potřebujeme více hráčů, kteří zaskočí a přispějí více brankami,“ uzavírá forvard Edmontonu Milan Lucic.
Pánikova vyrovnávací branka na 1:1

Pánikův druhý gól, díky kterému Chicago uteklo Edmontonu na rozdíl tří branek

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -