- Reklama -

Chicago zvítězilo v osmém venkovním zápase v řadě a stanovilo klubový rekord

- Reklama -

Hokejisté Chicaga Blackhawks se nacházejí ve skvělé formě. Černí Jestřábi díky triumfu na ledě Nashvillu v poměru 5:3 zvítězili posedmé za sebou. Za posledních třináct utkání našli jediného přemožitele. Skvělou formu proti Predators potvrdil útočník Patrick Kane, který vsítil dvě branky.
O dvou bodech pro Chicago rozhodl vítěznou trefou obránce Brian Campbell 65 vteřin před koncem zápasu.
„Věděli jsme, že nás čeká pětidenní volno. Cítili jsme, že jsme trochu unavení po včerejším mači proti Islanders, ale vzepjali jsme se. Chtěli jsme před krátkou pauzou odejít pozitivně naladěni,“ tvrdí Campbell.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Chicago se posunulo o bod před Minnesotu na první místo Západní konference; Divočáci ovšem mají tři zápasy k dobru. Blackhawks stanovili klubový rekord, když uspěli v osmém venkovním duelu po sobě.
„Je to výjimečné. Klub má bohatou historii. Už se nám pár skvělých sérií povedlo, ale vytvořit takový rekord a hrát tak dobře po kluzištích soupeřů je zkrátka skvělé,“ pochvaluje si Kane.
Americký útočník v posledních pěti utkáních nastřílel devět branek a se 70 body okupuje druhou příčku kanadského bodování. Na vedoucího Connora McDavida ztrácí čtyři body.
Hru Chicaga vyzdvihl i trenér Nashvillu Peter Laviolette. „Podle mě jsme hráli velmi odhodlaně. Chicago odpovědělo stejnou měrou. Byli jsme připravení hrát od začátku. Myslím si, že Blackhawks se prvních sedm osm minut nedokázali dostat do hry, ale jde o prvotřídní mužstvo, které je schopné otočit vývoj hry, pokud se mu od úvodního buly nedaří tak, jak chce.“
Kaneova trefa na 1:0

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -