- Reklama -

Chris Drury dostal práci v NY Rangers

- Reklama -

Bývalý vynikající útočník Chris Drury byl jmenován ředitelem hráčského vývoje v týmu New York Rangers. Devětatřicetiletý Američan ukončil aktivní kariéru v roce 2011. Poslední čtyři sezóny strávil právě v organizaci Jezdců z Manhattanu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Z Chrisova návratu do Rangers mám velkou radost,“uvedl jedenáctý generální manažer v historii Blueshirts Jeff Gorton. „Byla to příležitost přivést do organizace bývalého Jezdce, který nám bude hodně prospěšný.“ Gorton na začátku letošního července nahradil Glena Sathera.
Chris Drury, kterého v roce 1994 draftoval Quebec ze 72. pozice, odehrál v NHL dvanáct sezón. Oblékal dresy Colorada, Calgary, Buffala a NY Rangers. V 892 zápasech zaznamenal 615 bodů. Z jeho 255 gólů v NHL bylo hned 47 vítězných.
„Organizace Rangers je v každém směru prvotřídní. Jsem šťastný, že jsem zpátky a že budu její součástí,“ napsal na svém Twitteru Chris Drury, který v říjnu 2008 převzal v Rangers kapitánské céčko po Jaromíru Jágrovi.
Drury je jediným hráčem, který získal Hobey Baker Award pro nejlepšího hráče amerických univerzitních soutěží a následně i Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. V roce 1995 vyhrál s Boston University univerzitní šampionát NCAA. V roce 2001 vybojoval s Coloradem Stanley Cup.
Spojené státy reprezentoval na osmi turnajích, včetně tří ZOH (2002, 2006, 2010) a tří MS (1997, 1998, 2004). Zahrál si na Světovém poháru v roce 2004 a na juniorském šampionátu. Ve sbírce má dvě stříbrné olympijské medaile.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -