- Reklama -

Chris Pronger může pracovat pro ligu. Gary Bettman s tím nemá problém

- Reklama -

Nic prý nebrání možnosti, aby bývalý vynikající obránce Chris Pronger začal pracovat pro NHL, přestože je stále na výplatní pásce Philadelphie Flyers. Ligový komisař Gary Bettman to řekl ve středu při návštěvě zápasu obhájců Stanley Cupu Los Angeles se San Jose.
O možnosti Prongerovy práce pro ligu informoval nedávno server Yahoo Sports, který zpovídal v interview Stephanea Quintala, ligového viceprezidenta pro hráčskou bezpečnost. Pronger by prý mohl pracovat v této oblasti, pravděpodobně v disciplinární komisi.
Problém je, že Pronger technicky není v hokejovém důchodu. Stále oficiálně neukončil kariéru a pobírá od Flyers plat. K ostrému zápasu přitom nenastoupil od roku 2011, kdy utrpěl otřes mozku, jehož následky mu stále nedovolily návrat na led. S vysokou pravděpodobní ho už nedovolí nikdy, protože Prongerovi bude 10. října čtyřicet let.
Bettman odmítl upřesnit, zda je držitel Hart Trophy ze sezóny 1999-2000 kandidátem pro práci v oddělení hráčské bezpečnosti.
„Chrisův případ je unikátní,“ připustil. „Jsou tu důvody platového stropu, pro které stále oficiálně neukončil kariéru, pokud se ale vydáme touto cestou, nemyslím si, že to znamená jakýkoli problém. Skončil s hraním. Je placen, lhostejno zda od Flyers. Nic jim nedluží.“
Quintalovo oddělení je odpovědné za udělování suspendací, pokut a dalších trestů. Tradičně jde o jednu z nejsledovanějších oblastí. Zaměstnání Chrise Prongera by určitě vzbudilo rozruch, protože důrazný zadák nebyl během své kariéry žádný beránek. Hrál tvrdě a nějaký ten trest několikrát schytal.
Dodejme, že Chris Pronger působil řadu let v St. Louis, poté v Edmontonu a Anaheimu. S Philadelphií podepsal v roce 2009 po přestupu od Kačerů sedmiletou smlouvu. Za Flyers ale odehrál jen 145 utkání. Platový strop Letců stále zatěžuje částkou 4,9 miliónu dolarů.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -