- Reklama -

Cítím se na 99 % fit, hlásí Ekblad

- Reklama -

Pětadvacetiletý rodák z Windsoru Aaron Ekblad je klíčovým obráncem Floridy Panthers při jejich letošním vstupu do sezony. Byť je mu teprve 25 let, má už hustě popsanou zdravotní kartu. Nyní však při rozhovorech s médii mluví o tom, že se cítí zdravý.

Nepříjemné zranění zažil Ekblad v březnu, když si v zápase s Dallasem nejen zlomil kotník, ale také přetrhal vazy v něm. Zranění zastavilo jeho mimořádnou sezonu, kdy byl považován za jednoho z favoritů na vítězství Norris Trophy, trofeje pro nejlepšího obránce.

Kanadský obránce není z těch, kteří by se ale vyhýbali záznamu svého zranění. Zmiňovaný souboj s obráncem Stars Esou Lindellem si prý pouštěl více než stokrát. Proč? Aby se naučil, jak se podobným situacím v budoucnu vyhnout.

„Několikrát jsem měl otřes mozku a když jsem to pak studoval, tak to většinou bylo kvůli něčemu, co jsem udělal. Něčemu, čemu se lze celkem snadno vyhnout,“ myslí si bek Floridy.

- Reklama -

Aaron Ekblad dosud hrál pouze v dresu Floridy, která jej v roce 2014 draftovala jako úplně prvního v pořadí. „V případě těch mých otřesů mozku to bylo o tom, že jsem se špatně chránil. Zbytečně jsem se vystavoval do nebezpečné pozice. To už nedělám,“ shrnul svoji filozofii Ekblad.

Letos zatím za Panthers odehrál 15 zápasů a připsal si 11 bodů. Podle svých slov se cítí na 99 % fit. Prý hlavně díky tomu, že byl trpělivý a chápal, že jeho zraněná noha bude potřebovat alespoň rok, než se plně zahojí.

„Snažím se hlavně, abych hrál dobře. Neohlížím se za tím, co se mi stalo. Cítím se dobře a sebevědomě. Zlepšuju se každým dnem a stále se něco učím,“ optimisticky ukončil Ekblad.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -