- Reklama -

Cítím se oněmělý, okomentoval íránský vyslanec svůj historický výkon

- Reklama -

Historický počin předvedl ve čtvrtečním zápase Rangers proti Washingtonu útočník Newyorčanů Mika Zibanejad. 26letý Švéd vstřelil v základní hrací době do sítě Capitals čtyři branky, pátou pak následně přidal po 33 vteřinách prodloužení, aby duel v Madison Square Garden rozhodl.
Domácí porazili Ovečkinovu partu v poměru 6:5.
„Puk mě dnes nejspíš pronásledoval. Když se díváte na ty góly, některé z nich byly po neuvěřitelných akcích. Byl jsem ve správný čas na správném místě. Především jsem ale rád, že jsme nakonec vyhráli,“ řekl Zibanejad po utkání novinářům.

Nové kousky! Buď fandou i po setmění


Zibanejad se stal teprve čtvrtým mužem, jemuž se v 21. století povedlo v NHL dát za jediný zápas pět branek. Napodobil tak další Evropany Slováka Mariana Gáboríka, Švéda Johana Franzéna a Fina Patricka Laineho.
Z Jezdců tento kousek naposledy předvedl v únoru 1983 Mark Pavelich, který se v utkání proti Hartfordu Whalers trefil pětkrát jako vůbec první Američan v NHL.


„Je to večer, který si budu dlouho pamatovat. Cítím se oněmělý, nevím, co k tomu víc říct,“ dodal hokejista s íránskými kořeny.
V tomto ročníku má Zibanejad na svém kontě po 54 zápasech už 38 přesných zásahů a 71 bodů. V počtu branek přitom překonal své osobní maximum z minulé sezóny.
Rangers se i díky jeho výkonu přiblížily play-off opět jen na dva body.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -