- Reklama -

Co bude dál s Iljou Kovalčukem?

- Reklama -

Je tomu už pět týdnů od doby, kdy forvard Kings Ilja Kovalčuk nastoupil naposledy do utkání NHL. Nedostačující výkony jej vyřadili ze sestavy, 36letý Rus však nehází flintu do žita a stále si věří.
Podle Chrise Johnstona ze stanice Sportsnet se hráčovi zástupci a představitelé Los Angeles v nejbližších dnech sejdou, aby našli cestu, jak dostat Kovalčuka zpět do hry.

Originální dárky NHL za pár kaček? Tohle je pro vás!

„Klíčovým faktem zůstává, že (Kovalčuk) chce hrát,“ řekl Johnston v sobotu během pořadu Hockey Night in Canada. „Věří, že může týmu v ofenzívě pomoci.“
Kovalčukovi, který v 17 kláních aktuální sezóny nasbíral devět bodů (3+6), bude v neděli vyplacen bonus ve výši 2,65 mil. dolarů, po němž mu bude klub „dlužit“ pouze 700 tis. z jeho základního platu. A mít levného veterána ve svém mužstvu může být pro některé celky zajímavou možností.
„Možná (Kings) kontrakt zruší, možná se najde zájemce, který zde před vyplacením bonusu nebyl,“ upozornil Johnston. „Kovalčuk s týmem více než měsíc trénuje. Nehrál, ale je s mužstvem na výjezdu a existuje proto naděje, že se brzy vrátí.“
Igor Jerenko z ruského deníku Sport-Express se tento týden k možnosti dalšího Kovalčukova působení v LA naopak vyjádřil negativně a na Twitteru uvedl, že kontrakt s Králi bude vypovězen. O služby rodáka z Tveru má údajně navíc velký zájem Omsk.
Kovalčuk se vrátil do NHL před minulou sezónou, když podepsal s Los Angeles tříletou smlouvu s cap hitem 6,25 mil. dolarů. Loni naskočil do 64 duelů, v nichž vstřelil 16 branek a přidal 18 asistencí.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -