- Reklama -

Co bude dále s Gaudreauem?

- Reklama -

Největší otázkou pro Calgary po vypadnutí z play-off v sérii druhého kola proti Edmontonu je to, co se stane s útočníkem Johnnym Gaudreauem.

Generální manažer Brad Treliving už před časem uvedl, že „pohne nebem a zemí“, aby si hvězdného Američana udržel. Zdá se však, že bez oběti to nebude možné.

Pokud by chtěl Gaudreau otestovat trh s volnými hráči, mohl by dostat 9 – 10 mil. dolarů ročně. V poslední sezóně nasbíral 40 branek a 115 bodů, přičemž má stále jen 28 let.

Flames ale musí myslet i na kontrakty hráčů, jakými jsou Matthew Tkachuk, Andrew Mangiapane či Oliver Kylington.

- Reklama -

Gaudreau zatěžoval při končící smlouvě platový rozpočet sumou 6,75 mil. dolarů. Pokud by Flames tento cap-hit navýšili o 2,5 – 3 mil. dolarů, museli by se s některými hráči rozloučit. Mezi adepty na odchod by patřili Calle Jarnkrok, Trevor Lewis, Nikita Zadorov, Brett Ritchie či Michael Stone.

Tým by mohl získat prostor, pokud by se mu nějakým způsobem podařilo zbavit kontraktu Milana Lucice, který bude zatěžovat rozpočet v příští sezóně sumou 5,25 miliónů.

Pokud by Gaudreau vstoupil na trh s volnými hráči, mezi hlavními adepty na jeho zisk patří podle zámořských novinářů Flyers.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -