- Reklama -

Colorado získalo z Washingtonu dvě cenné posily, jedna z nich má jít o dům dále

- Reklama -

Fanshop týmu
Colorado v pátek ulovilo dva pořádné kousky. Z Washingtonu se mu podařilo získat brankáře Philippa Grubauera a obránce Brookse Orpika. Opačným směrem putovala 47. volba v letošním draftu.
Pohnutky Capitals v tomto trejdu jsou jasné – uvolnit v platovém rozpočtu 6,35 miliónů dolarů pro novou smlouvu s bekem Johnem Carlsonem.

„Rádi bychom Brooksovi a Philippovi poděkovali za jejich přínos naší organizaci,“ uvádí generální manažer Brian MacLellan v klubovém prohlášení. „Bylo to těžké rozhodnutí, ale cítíme, že jsme jej potřebovali k tomu, abychom se mohli posouvat dopředu.“
Šestadvacetiletý Grubauer má za sebou nejlepší sezónu ve své dosavadní kariéře, když si jako náhradník Bradena Holtbyho vytvořil s 35 odchytanými zápasy a 15 výhrami svá osobní maxima.
Německý gólman má díky stěhování šanci být poprvé v NHL brankářskou jedničkou. Nyní je potenciálně chráněným volným hráčem s možností jít do arbitráže.

Sedmatřicetiletý Orpik, jemuž z jeho pětiletého kontraktu zbývá poslední rok s gáží 5,5 mil. dolarů, strávil v hlavním městě USA poslední čtyři ročníky. Rodákovi ze San Francisca chybí už jen 18 vystoupení v základní části NHL k pokoření mety tisícovky utkání.
Podle Pierra LeBruna z kanadské stanice TSN se však Orpik u Avs dlouho nezdrží. Klub se jej pokusí poslat dále a v případě, že by nenašel obchodního partnera, je údajně připraven veterána vykoupit ze smlouvy.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -