- Reklama -

Coyotes Goligoskiho přesvědčili, upsal se jim na pět roků

- Reklama -

Nejmladší generální manažer v dějinách NHL John Chayka si může udělat první čárku na seznam úspěchů. S obráncem Alexem Goligoskim, jehož práva získal pro Arizonu minulý týden od Dallasu výměnou za pátou volbu v draftu, se mu podařilo dohodnout na pětileté smlouvě za 27,375 miliónu dolarů.
„Myslím, že perfektně zapadne do našeho mužstva plného mladých útočníků. Tihle kluci potřebují někoho, kdo předvádí obranu nového věku, tedy dokáže se rychle zapojit do útoku, rozdávat puky dopředu a podpořit ofenzívu. A to jsou jedny z klíčových proměnných, které Alex přináší,“ říká 27letý Chayka, o čtyři roky mladší než nejnovější z jeho svěřenců.
„Náš tým na tom v poslední době nebyl v defenzívě nejlépe, kdežto u Alexe je jeho silnou stránkou. Je rovněž dobrý v oslabení a použitelný ve všech situacích. Je to univerzální hráč, z kterého budou mít naši trenéři určitě radost,“ dodává šéf Kojotů.
Goligoski začínal v NHL v sezóně 2007-08 jako člen Pittsburghu, který ho o tři roky dříve draftoval na konci druhého kola. Do Dallasu se dostal v únoru 2011 výměnou za jiného zadáka Matta Niskanena a útočníka Jamese Neala. Ve slavné soutěži má odehráno 562 zápasů s bilancí 55+222, v play off přidal dalších 34 startů. Před sedmi lety slavil s Penguins zisk Stanleyova poháru.
V uplynulé sezóně se průměrný ice-time rodáka z Grand Rapids pohyboval kolem 24 minut za zápas. Své služby odváděl na základě smlouvy s ročním příjmem 4,6 mil. dolarů, nový kontrakt mu nabídne skoro o milión více.
„Vedl jsem s Alexem dobrou debatu a vím, že trenér Dave Tippett také. Oba jsme došli k názoru, že jde o skvělou osobnost ve spojení s vynikajícím hokejistou. Měl upřímný zájem za nás hrát a byl nadšený z nabízející se příležitosti,“ prozradil Chayka ještě před podpisem smlouvy. „Pro náš klub je dobré, že má šanci podepsat tak kvalitního volného hráče. To jsme si po nějakou dobu nemohli dovolit.“
Foto: Annie Devine / Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -