- Reklama -

Coyotes na draftu přepisovali historii

- Reklama -

Fanshop týmu
Arizona se svou volbou v sedmém kole draftu 2018 zapsala tučným písmem do dějin NHL i anglického hokeje. Coyotes si vybrali útočníka Liama Kirka, jenž se stal prvním draftovaným hráčem vychovaným na britských ostrovech.

Osmnáctiletý rodák z Rotherhamu, jenž hokejově vyrůstal v organizaci Sheffieldu, měl také příležitost reprezentovat Velkou Británii na letošním mistrovství světa divize 1, po němž se ostrované poprvé od roku 1994 probojovali do elitní kategorie světového šampionátu.


Šikovný křídelník stráví příští ročník v jedné ze tří lig juniorské CHL, poté však jeho kroky povedou do kempu Coyotes.

„Nemám slov. Jsem nadšený, je to pro mě nesmírně emotivní,“ cituje Kirkova slova oficiální ligový web. „To, že jste draftovaný, je čest samo o sobě. Je ale neskutečné, když jste zároveň z Anglie. Jsem na to neskutečně hrdý.“

- Reklama -


Uplynulou sezónu odehrál Kirk v domácí Elite Ice Hockey League, v níž naskočil do 52 zápasů s bilancí 16 bodů. Svým výkonem se stal nejproduktivnějším hráčem do 18 let v historii soutěže.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -