- Reklama -

Crosby a Malkin jsou bez generála! Rutherford skončil

- Reklama -

Pittsburgh Penguins dneska ohlásili, že Jim Rutherford z osobních důvodů končí v pozici generálního manažera Tučňáků. Na jeho místo byl prozatím povýšen jeho dosavadní zástupce Patrik Allvin.

Rutherford vedl Penguins od sezony 2014-2015 a pokaždé se svým mužstvem postoupil do play-off. Dvakrát se radoval ze zisku Stanley Cupu. Za svoji práci byl uveden do Hokejové síně slávy v roce 2019.

Podle novináře časopisu The Hockey News jednasedmdesátiletý Kanaďan nerezignoval na svoji pozici kvůli zdraví, což byla jedna z prvních spekulací.

- Reklama -

Manažerských povinností se v Ocelovém městě nyní ujal dosavadní zástupce Patrik Allvin.

„Byla to čest strávit takovou dobu ve vedení Penguins a získat dva Stanley Cupy. Musím poděkovat tolika lidem, majiteli počínaje a hráči v čele se Sidneym Crosbym konče. Vím, že je netypické odstoupit takto v rozjeté sezoně, ale připadá mi to, že byl správný čas na odchod,“ vzkázal Rutherford.

Allvin se narodil ve Švédsku a pro Tučňáky pracuje patnáctou sezonu. V roce 2006 začínal jako skaut.

„Jsem nadšený ze své nové pozice, ale musím říct, že bych zde nikdy nebyl, kdyby ve mně Jim Rutherford neměl důvěru. Budu se snažit odvést tu nejlepší práci,“ nechal se slyšet jeho dočasný nástupce, kterému prý bude aktivně radit jeden z majitelů – Mario Lemieux.

Pittsburgh nyní začne s horečným hledáním stálého GM.

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -