- Reklama -

Crosby díky 10. hattricku v kariéře jako první hokejista v sezóně pokořil 40gólovou hranici

- Reklama -

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby se desátým hattrickem v kariéře podepsal pod výhru Tučňáků 4:0 na úkor Floridy. Jako první hokejista v sezoně pokořil hranici 40 branek. Ke dvěma bodů Pens pomohl 21 zákroky i brankář Marc-Andre Fleury.
„Někdy se vám podaří skórovat, někdy ne. Dneska jsem obdržel pár skvělých přihrávek, spoluhráči vytvořili šance a zrovna jsem stál na správném místě. Uvědomujeme si naši situaci. Několik týmů bojuje o co nejlepší pozici pro play-off,“ prohlásil Crosby, zvolený první hvězdou večera.


Bude vás zajímat:


Devětadvacetiletý lídr Pittsburghu zaznamenal první hattrick od 2. února 2016. Crosby se díky třem přesným zásahům osamostatnil na čele střelecké tabulky. Na druhého Brada Marchanda z Bostonu disponuje tříbrankovým náskokem. Kromě toho se dvojnásobný olympijský vítěz vrátil i na první místo kanadského bodování.
„Proto je nejlepší. Nebyli jsme schopní ho zastavit. Nedokázali jsme mu vzít puk, nedokázali jsme se prosadit. Vstřelil branky v klíčových momentech,“ pochválil Crosbyho forvard Floridy Derek MacKenzie.
Do souboje proti Floridě nezasáhl kvůli zranění v horní části těla útočník Jevgenij Malkin.
„Myslím si, že se všichni chceme ujistit, že nahradíme hráče, kteří jsou mimo hru,“ tvrdí Crosby.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Fleury si pro změnu připsal první čisté konto od 29. února loňského roku. V posledních 19 startech vychytal svému mužstvu 11 výher a pouze ve třech z nich vyšel Pittsburgh bodově naprázdno.
„Chvíli to trvalo. Jsem rád, že jsem až do konce neinkasoval. Povedlo se pár dobrých sérií, ale podle mě jsme odvedli velmi dobrou práci. Při hře pět na pět jsme jim moc šancí nedali,“ myslí si Fleury, vybraný za třetí hvězdu utkání.
„Je skvělý. Jsme za něj rádi. Je to velmi dobrý člověk, skvělý profesionál a dobrý spoluhráč,“ pěje slova chvály na Fleuryho adresu trenér Tučňáků Mike Sullivan.
Penguins se nacházejí ve velké formě. Z posledních devíti zápasů nebodovali v jediném a ve Východní konferenci jim náleží třetí pozice. Na Washington a Columbus ztrácejí pouhý bod.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -