- Reklama -

Crosby rozdával radost. Se Stanley Cupem se vrátil domů do Cole Harbouru

- Reklama -

Sidney Crosby se vrátil domů, se Stanley Cupem. Slavný rodák se přijel ukázat do Cole Harbouru v Novém Skotsku, aby podruhé v kariéře předvedl místním lidem stříbrnou svátost, která je nejvyšším oceněním pro hokejistu v zámoří. Předváděcí akce startovala na parkovišti, kde Crosby hrával jako kluk pouliční hokej s míčkem.
„Nikdy bych si nemyslel, že budeme začínat přehlídku Stanley Cupu právě tady,“ řekl Crosby.


Průvod s pohárem se konal na něco přes míli dlouhé cestě, aby si ho užilo co nejvíc lidí. Slavný hokejista ji vybral záměrně. Končila na Cole Harbour Place, komunitním kluzišti s tréninkovými prostory, kde strávil Crosby spoustu hodin a učil se tu hokejovému řemeslu, které z něj později udělalo světovou hvězdu.
„Byla to přesně ta cesta, kterou jsem sem chodil na každý zápas nebo trénink,“ dodal dojatý držitel Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče letošních pohárových bojů.
Jízdě s pohárem přihlíželo asi třicet tisíc lidí. „Je to jako sen, který se splnil a já ho teď můžu sdílet s každým,“ radoval se hráč, který proslavil v NHL číslo 87.
Crosby nedokázal odhadnout, zda byl dav přihlížejících lidí větší nebo menší než před sedmi lety, kdy přivezl po vítězství v roce 2009 Stanley Cup domů poprvé. „Co je jisté, že bylo zase narváno,“ těšilo slavného útočníka.


Byla tady i spousta lidí z okolí nebo úplně mimo region. Hodně hokejových fanoušků z Halifaxu. Rodiny z Velké Británie, které tu byly tento týden s dětmi v Hokejové škole Sidney Crosbyho, si protáhly pobyt, aby se všichni podívali na vlastní oči na Stanley Cup. Jeden pár sem cestoval tři dny z Ohia, aby mohl být u toho. Byli tu lidé z celého Nového Skotska.
„Neznáme Sida, ale známe hodně lidí, kteří ho znají, takže to cítíme, jako by to byl i náš známý,“ řekla jedna z přihlížejících. „Mluvilo se o něm, už když kluk. Všechno to nakonec zapadlo.“
Sherri a Peter Roseovi žijí za rohem vedle parkoviště, kde průvod začínal. Účastnili se už v roce 2009 s ročním synem Alexandrem. Otec ho tehdy nesl na ramenou. Teď tu byl taky, osmiletý kluk, který už šel po svých a užíval si celou akci s Crosbyho dresem na zádech.


Sám hlavní protagonista celé akce rozdal spoustu autogramů, pro každého měl široký úsměv. V davu zahlédl hodně známých tváří. Byli tu také Crosbyho trenéři z žákovských dob.
„Neviděl jsem ho snad deset let, zahlédl jsem ho teď v davu,“ řekl Crosby na adresu jednoho z nich. „Uvědomil jsem si, jaký vliv na mě měl, jak skvělý učitel to byl. Ať už se dostanete do NHL nebo ne, jsou lidé, kteří vás ovlivní. Jsem šťastným, že jsem takové lidi měl kolem sebe taky.“
Na závěr všem poděkoval a vyslovil přání. „Jsem hrdý, že jsem tu mohl znovu být. Doufám, že si to někdy zopakujeme,“ věří Crosby, že s Pittsburghem nevyhrál Stanley Cup naposledy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -