- Reklama -

Crosby si připsal tři body, Fleury 39 zákroků. Pittsburgh v sérii nad Columbusem vede 2:0

- Reklama -

Kapitán Penguins Sidney Crosby se gólem a dvěma asistencemi podepsal pod triumf svého týmu 4:1 nad Columbusem Blue Jackets. K druhé domácí výhře výrazně pomohl i brankář Marc-Andre Fleury, jenž zneškodnil 39 střel.
Trenér Tučňáků Mike Sullivan se rozhodl zařadit Crosbyho do útoku po bok dvaadvacetiletého Jakea Guentzela a čtyřiadvacetiletého Conora Shearyho.
„Snažím se s nimi držet krok po většinu času. Jsou velmi rychlí a šikovní. Snažíme se číst jeden druhého. V téhle fázi sezony na to není moc času a prostoru, ale dnes večer jsme si vypracovali několik dobrých šancí. Bylo skvělé, že některé z nich prošly,“ raduje se Crosby, nejlepší střelec základní části.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Všichni tři jsou velmi dobří hráči. Myslím si, že hrají s velkou odvahou. Chodí do soubojů. Disponují jedinečným hokejovým citem a jsou rychlí. Těžko se brání,“ popisuje přednosti Crosbyho útoku Sullivan.
Tato lajna Pens otevřela skóre večera v 9. minutě po chybě brankáře Sergeje Bobrovského, kterému u mantinelu ukořistil puk Sheary, jenž ho nahrál Guentzelovi a ten ho posunul k volnému Crosbymu. Lídr pensylvánského celku vstřelil jubilejní 50. gól v play-off.
„Říkal jsem si, že když se k Bobrovskému rychle dostanu, bude se muset okamžitě rozmyslet. Rozhodl se držet puk, díky čemuž jsem mu ho odebral,“ řekl Sheary.
Crosbyho bodová jízda

Do prvního gólu Pittsburghu vedl Columbus na střely 8:0.
„Podle mě jsme dnes udělali spoustu věcí tak, jak jsme chtěli. Jsem hrdý na náš klub a to, co naši hráči předvádějí, a způsob, jakým dělají všechny věci, které po nich vyžadujeme,“ tvrdí lodivod Modrokabátníků John Tortorella.
Druhou hvězdou večera byl po Crosbym zvolen Fleury, který si připsal 97,5% úspěšnost zákroků. Fleury zaskakuje za Matta Murrayho, který se před prvním duelem zranil (více ZDE).
„Cítil jsem se pohodlněji, uvolněněji než v prvním mači. Vždycky je dobré, když víte, že nastoupíte od začátku. Je zábava hrát doma a mít kolem sebe takovou podporu,“ prohlásil maskovaný hrdina.
Série se v neděli stěhuje do Columbusu.
„Je zábavné, jakým směrem se puky odrážejí. Jakmile se začnou odrážet k nám, dávejte si bacha,“ varuje hokejisty Pittsburghu útočník Blue Jackets Nick Foligno.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -