- Reklama -

Crosby utrpěl otřes mozku. Vypadá pozitivně, uklidňuje kouč Sullivan

- Reklama -

Na tu zprávu jsou fanoušky Sidneyho Crosbyho a Pittsburghu velmi citliví. Bohužel přišla zase. Kapitán Penguins má otřes mozku a vynechá minimálně čtvrtý duel semifinále konference s Washingtonem Capitals. Jeho stav bude nadále kontrolován.
„Prochází vyšetřeními podle protokolu, tak jak to musí udělat všichni naši chlapi po otřesu mozku,“ řekl trenér Mike Sullivan. „Tyhle věci mají společné, že jsou vždycky jiné. Někdy to přejde rychle, jindy ne. Moje zkušenost s těmito věcmi z minulosti je, že záleží na každém dnu. Spoléháme na náš zdravotní personál, že nám budou správně radit a odvedou dobrou práci.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Crosby se zranil, když inkasoval krosček od Matta Niskanena, do kterého nekontrolovaně vletěl na začátku třetího utkání. Dobře nevypadala ani zkroucená noha, která mohla také utrpět zranění. Niskanen měl kapitána Pittsburghu na úrovni pasu, zvedl ruce a poslal ho k ledu. Vše se odehrálo ve velké rychlosti během šance, kterou se Crosby snažil zakončit, takže se zřejmě tolik nesoustředil na protihráče po své pravé ruce.
Po několika minutách na ledě mu pomohli na nohy spoluhráči Ron Hainsey a Patric Hörnqvist a doprovodili Crosbyho do šatny. Niskanen dostal trest pět minut a do konce utkání.
Penguins zápas bohužel nezvládli a prohráli v prodloužení, čímž dali Washingtonu teoretickou šanci na zvrat. Pittsburgh je pořád ve výhodě, protože vede v sérii 2:1, už teď mu ale chybí několik hráčů, především Kris Letang a brankář Matt Murray. K nim nyní přibude Crosby a také Conor Sheary, jenž utrpěl ve druhé třetině posledního duelu po kolizi s Hörnqvistem rovněž otřes mozku.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Sheary aspoň na posledním tréninku v UPMC Lemieux Sports Complexu bruslil, Crosby ne. Podle trenéra Sullivana ale vypadal jeho kapitán v dobré náladě. „Je optimistický a pozitivní,“ řekl trenér. „Také my jsme optimističtí a doufáme, že bude zpátky co nejdřív.“
„Vypadal dobře,“ přidal za spoluhráče Marc-Andre Fleury. „Jinak je to určitě náročné. Je to náš nejlepší hráč. Náš kapitán a vůdce. Nejde ho nahradit, nicméně myslím, že jsme už v sezóně ukázali, že ať postrádáme sebelepšího hráče, ostatní umí vystoupit. Naštěstí máme dostatečně široký kádr, abychom dokázali vyhrávat zápasy.“
Historie otřesů mozků Sidneyho Crosbyho je bohužel natolik dlouhá, že jsou všichni znepokojení jakoukoli další zprávou na toto téma. První potíže na tento způsob začal mít v letech 2011-12, kdy vynechal velkou část dvou po sobě jdoucích sezón (dohromady 101 zápasů). Otřes mozku ho připravil také o několik utkání v úvodu tohoto ročníku.
„Je to těžký okamžik, to určitě,“ dodal Marc-Andre Fleury. „Dělám si o něj starosti, jsme přátelé dlouhou dobu. Týmu je oddaný, odvádí pro něj skvělou práci. Doufáme, že se mu brzo povede dobře a zase ho uvidíme s úsměvem na tváři.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -