- Reklama -

Crosby už vytvořil odkaz, McDavid zatím stojí na jeho počátku, tvrdí generální manažer Pens Rutherford

- Reklama -

Sport je založen na neustálém porovnávání. V současné NHL se jedna z nejvášnivějších diskuzí vede o to, kdo je nejlepším hokejistou na světě – zdali Sidney Crosby z Pittsburghu nebo Connor McDavid z Edmontonu? Generální manažer pensylvánského celku Jim Rutherford nepochybuje, že díky výčtům úspěchů patří nejvyšší příčka kapitánovi Tučňáků.


Bude vás zajímat:


„Můžete je hodnotit mnoha způsoby. McDavid je úžasný hráč ve velmi mladém věku. Hlavní je, že Sid má tři Stanley Cupy, dvě zlaté medaile z olympiády a pár titulů s Kanadou,“ uvádí fakta architekt Penguins.
„Sidův životopis a odkaz je už vytvořen, McDavid stojí na samotném počátku vytvoření svého odkazu. Očekávám, že McDavid a Oilers v blízké budoucnosti vyhrají Stanley Cup, potom zase budeme moc jinak porovnávat,“ doplňuje Rutherford.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

„McSpasitel“, jak se kapitánovi Oilers přezdívá, v uplynulém ročníku jako jediný hráč v lize pokořil hranici sta bodů (30+70) a z předávání cen si odnesl Art Ross Trophy (pro nejproduktivnějšího hokejistu sezony), Hart Trophy (udělovanou nejužitečnějšímu muži pro svůj tým) a Ted Lindsay Award (obdoba Hartovy trofeje, o níž rozhodují samotní hráči).
Crosby naopak přivedl Pittsburgh k druhé trofeji lorda Stanleyho v řadě. Obhájit Svatý grál se Penguins povedlo jako prvnímu mužstvu po devatenácti letech. „Sid the Kid“ navíc k triumfu přidal druhou Conn Smythe Trophy za sebou, jež náleží nejužitečnějšímu hráči play off.
Trenér Pittsburghu Mike Sullivan udílí Crosbymu pokyny v šestém zápase finále Východní konference proti Ottawě
Embed from Getty Images
Svůj pohled na Crosbyho přidává kouč Tučňáků Mike Sullivan. „Nesleduju McDavida tolik jako Sida, ale oba je moc respektuji, každý je svým způsobem výjimečný. Věřím, že v současné době je Crosby nejlepší oboustranný hokejista. Má nenasytnou touhu být nejlepším, je opravdu soutěživý a ochotný pracovat tak, aby byl na vrcholu své hry,“ popisuje lídra Pittsburghu Sullivan.
„Za ty dva roky v Pittsburghu jsem si k Sidovi vytvořil ohromný respekt. Je to jeden z nejoddanějších sportovců, kterého jsem kdy zažil, a podle mě není náhoda, že je nejlepším hráčem na světě po tak dlouhou dobu,“ dodává lodivod Pens.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -