- Reklama -

Čtyřgólový Draisaitl. Oilers přesto padli

- Reklama -

Čtyři góly v zápase play-off, to se nevidí každý den, říkáte si možná. Inu, jak se to vezme. V úterý takto zazářil při svém návratu na led útočník Dallasu Joe Pavelski, no a o den později předvedl stejný kousek také forvard Edmontonu Leon Draisaitl. Ironií osudu je, že ani jednomu z nich to na výhru v zápase nestačilo.

Na tváři německého útočníka byste po zápase hledali radostný úsměv marně. Jeho obdivuhodný večer neměl sladkou tečku. První výhru v sérii berou po vítězství 6:4 Vegas Golden Knights.

„Nebyli jsme dost dobří. Náš výkon se ani neblížil tomu, jak umíme hrát. Musíme jít ale dál. Příště budeme lepší,“ slibuje gólový hrdina večera. Před ním dokázal dát v dresu Edmontonu čtyři góly v zápase play-off naposledy legendární Fin Jari Kurri v roce 1987.

- Reklama -

Historie NHL dosud evidovala jediný případ, kdy dva různí hráči dokázali nastřílet čtyři góly ve dvou po sobě následujících dnech play-off. Těmi hráči byli v roce 1988 John Tucker a Tony Hrkac.

„Leon nás dnes vedl, ukázal nám cestu. Předvedl skvělý výkon. Je ostuda, že jsme si nechali výhru protéct mezi prsty,“ prohlásil útočník Evander Kane. „Úžasný hráč. Prokazuje to den co den,“ chválil německého parťáka také obránce Mattias Ekholm.

Jen čtyři hráči před Draisaitlem dokázali nasázet deset branek od začátku play-off v sedmi nebo méně utkáních. Trojka draftu z roku 2014 má na kontě v tuto chvíli už 11 tref (ze sedmi zápasů). Jen pro připomenutí – nejlepší střelec celého loňského play-off nastřílel 13 gólů…

V součtu loňského a letošního play-off má Draisaitl na kontě 47 bodů ve 23 zápasech, což činí průměr přes dva body na zápas. To je neskutečná dominance. A Oilers budou na Leona spoléhat i nadále, proti Vegas je nečeká snadná šichta. Co dalšího nám ještě rodák z Kolína nad Rýnem předvede?

 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -