- Reklama -

Čtyři góly v prvním zápase asi nedá, ale i tak je Hischier v kempu Devils příjemným překvapením

- Reklama -

Na život v NHL si pořád zvyká. Už ale začíná mít pocit, že do ní patří. „Myslím, že se cítím v každém zápase pohodlněji,“ řekl Nico Hischier poté, kdy vstřelil druhý gól ve druhém po sobě jdoucím utkání. „Pomalu se do toho dostávám. Uvidíme, co přinesou další dny kempu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmnáctiletá jednička draftu se oblékla do výstroje podruhé ze tří přípravných zápasů a ve čtvrtek pomohla jednou brankou k vítězství New Jersey nad Montrealem 4:1. Na gól mu ve druhé třetině nahrál Taylor Hall. V pondělí se švýcarský útočník prosadil po samostatném úniku proti Washingtonu v Prudential Centeru. Také tehdy vyhráli Devils 4:1.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Tentokrát Hischier začal utkání jako centr druhého útoku mezi Jesperem Brattem a Stefanem Noesenem, krátce ale naskakoval na led také s Taylorem Hallem a Kylem Palmierim. „Chcete se hlavně přičinit o to, aby se na ledě cítil v pohodě, a myslím, že je vidět, že se mu to daří,“ řekl Hall, jehož si v roce 2010 vybrali na draftu jako první Edmonton Oilers.
Hischerova přítomnost v týmu je jen jedním důvodem, proč je kemp Devils letos sledován s mnohem většími očekáváními než například v loňské sezóně.
„Měl by být,“ přikyvuje Hall. „Musíme změnit naše návyky. Loňský rok nebyl dobrý na mnoha úrovních. Tréninkový kemp je zatím dobrý. Tréninky jsou tvrdé a pracovní morálka proti loňsku stoupla. Od toho se odvíjí ochota učit se vyhrávat a být chytřejší a šikovnější než ostatní týmy.“
Embed from Getty Images
Hischerova hra možná přinutí trenéra Johna Hynese svěřit mladému hráči důležitější roli, než původně plánoval. Nikdo nechce Švýcara zatěžovat přehnanými očekáváními, srovnání s generačními hráči Connorem McDavidem nebo Austonem Matthewsem, posledními jedničkami draftu, není na místě. Přesto se může ukázat, že je Hischier lepší, než se čekalo.
„Nesnažím se srovnávat s těmito hráči,“ říká skromně útočník Devils. „Pravděpodobně nevstřelím čtyři góly ve svém prvním zápase. Chci jen hrát svou hru a na nikoho se přitom neohlížet.“
Hynes použil dvojici Hall – Hischier také na oslabení. Devils ale nutně potřebují vyřešit hlavně post prvního centra. Travis Zajac si totiž vážně poranil prsní sval a svému týmu bude několik měsíců chybět. Jako kandidáty na jeho náhradu jmenoval Hynes levé křídlo Marcuse Johansona, který dostává nově prostor na místě centra, veterána Adama Henriquea a druhoročáka Pavla Zachu.
Taylor Hall svého mladého spoluhráče (Hischera) uklidňuje, že jeho vstup do NHL bude v New Jersey jiný, než zažil on v hokejem poblázněném Edmontonu. „Mělo by to být jednodušší. Hokej ale jednodušší nebude,“ říká Hall.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -