- Reklama -

Czech please! Colorado táhli dva Češi

- Reklama -

Avalanche si zvykají na výraznou českou stopu.
Útočník Martin Kaut a gólman Pavel Francouz mají za sebou další památnou noc, když se zařadili ve středu během výhry 3:2 nad Buffalem k tahounům mužstva.
Fanda NHL
20letý Kaut, pro něhož se jedná o nováčkovskou sezónu, si v duelu připsal svou premiérovou branku ve slavné soutěži. O devět let starší Francouz, který zažívá svůj první plnohodnotný ročník v lize, pak zazářil ve třetím dějství 13 zásahy a čistým kontem.
Oběma hokejistům se podobně dařilo i v sobotu, kdy Avs porazili 1:0 Anaheim. Kaut nahrával na jedinou přesnou trefu v duelu a Francouz vychytal svou první nulu v kariéře.
„O tomhle jsem prostě jako dítě vždycky snil – konečně mám svůj první gól v NHL,“ radoval se Kaut po středečním utkání.
„Jsem na něj fakt hrdý,“ pochválil český brankář svého krajana z útoku. „Je to jeho čtvrtý zápas a už má gól. Tohle je pro něj něco velkého. “
„Myslím si, že ukazuje, že má na to hrát na této úrovni,“ pokračoval Francouz v pochvalných slovech. „Skutečně tvrdě pracuje. Těším se na to, až ukáže, jak dobrý může být.“


Uznání si však vysloužil i „Frankie“.
„Je to nejlepší brankář, jakého znám. Takže díky, že jsi. Jsme za tebe všichni strašně rádi,“ smekl před ním Kaut.
Francouz, který minulý týden podepsal nový dvouletý kontrakt, má z posledních pěti střetnutí průměr 1,56 inkasované branky a úspěšnost 94,1 procenta. Celkově pak patří s úspěšností 92.7% a průměrem 2,26 mezi pět nejlepších gólmanů v NHL.
Colorado se dostalo po vítězství na druhé místo v Centrální divizi a stvrdilo, že letos patří k velkým adeptům na zisk Poháru. Herní úspěchy přitom přicházejí i navdory četným zraněním.
Denverské mužstvo stále hraje bez klíčových forvardů Mikka Rantanena, Nazema Kadriho, Andrého Burakovského a Matta Calverta.
Burakovsky by se mohl vrátit na led už v pátek na ledě Caroliny, další marodi mají ale do hry stále daleko.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -