- Reklama -

Dahlin míří vysoko. Bude lepší než Bobby Orr?

- Reklama -

Fanshop týmuBuffalo Sabres mělo v uplynulém draftu možnost první celkové volby. Použili ji na švédský zázrak jménem Rasmus Dahlin. Zatím to vypadá, že se jejich sázka vyplatila. Všichni věděli, že je osmnáctiletý zadák dobrý. Jak skvělý kousek ale uloví, si funkcionáři Sabres nepředstavovali ani v těch nejdivočejších snech.
Mladík, který je žhavým kandidátem na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka, má rozjetou sezonu tak, že s největší pravděpodobností překoná výkon legendy NHL Bobbyho Orra.
Orr je druhý v tabulce počtu bodů nasbíraných obráncem mladším devatenácti let. V ročníku 1966-1967 získal v 61 utkáních v dresu Bruins 41 bodů.
Dahlin oblékající dres Buffala (které v době Orrova výkonu ještě ani neexistovalo na mapě NHL) si doposud připsal 37 bodů v 65 zápasech. Mocně se tak dotahuje na třetího Aarona Ekblada, jenž před pěti lety v osmnácti letech nasbíral 39 bodů v 81 kláních.



Švédský zázrak ale nejspíše nevystoupá na stupínek nejvyšší. Perličkou je, že nejproduktivnějším osmnáctiletým obráncem v historii se stal v sezoně 1982-1983 Phil Housley (57 bodů), současný trenér Dahlina v Buffalu. Ten dosáhl svého rekordu shodou náhod v dresu Sabres.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -