- Reklama -

Daley už si letos nezahraje. Dnešní zápas odchytá za Pittsburgh Fleury

- Reklama -

Mohlo by se jednat o jeden z klíčových momentů semifinále mezi Pittsburghem a Tampou Bay. Obránce Tučňáků Trevor Daley, kterému v pátečním zápase po souboji u mantinelu museli z ledu pomáhat spoluhráči a stadión posléze opouštěl o berlích, má zlomený kotník. Což znamená, že v této sezóně už ho na ledě neuvidíme.
„Trevora bude těžké nahradit,“ přiznává trenér Mike Sullivan. „Je to spolehlivý obránce pro obě strany kluziště. Je nám ale jasné, že pokud se v play off dostaneme takhle daleko, potřebujeme – v tom pravém slova smyslu – celý tým, abychom byli úspěšní. Naštěstí máme na téhle pozici dostatečný výběr.“
Mužem, který by měl zraněného kolegu nahradit v sestavě, je Olli Määttä, jenž se naposledy objevil v akci v úvodním utkání série s Lightning. V předchozím průběhu play off byl ovšem stálým členem základního kádru až na tři zápasy s Washingtonem, kdy ho vyřadilo ze hry zranění v horní části těla.
„Věřím, že pauza pomůže znovu nastartovat jeho hru. Olli je velice dobrý hokejista, po celou sezónu jsme ho nasazovali do klíčových situací. Většinu roku patřil do elitní čtyřky obránců,“ říká Sullivan. „Věříme mu, má naši důvěru.“

Další změna v sestavě Penguins se týká brankářského postu. Poprvé během letošních vyřazovacích bojů se mezi tyče od začátku zápasu postaví Marc-Andre Fleury, který se na začátku play off ještě vzpamatovával z následků otřesu mozku a poslední tři týdny kryl záda Mattu Murraymu. V pátek už za spoluhráče dochytal poslední třetinu, do níž Pittsburgh nastupoval za nepříznivého stavu 0:4, ze sedmi střel ani jednou neinkasoval.
„Při rozhodování jsme brali v potaz mnoho věcí. Raději bych nerozebíral detaily, ale diskuse byla dlouhá. Jde o důležité rozhodnutí pro náš tým. Snažili jsme se najít nejlepší řešení, které nám dá šanci na vítězství,“ vysvětluje kouč Sullivan.
Posledním zásahem do sestavy, k němuž Tučňáci možná sáhnou, je nasazení útočníka Beau Bennetta, dokonce prý možná na pravé křídlo elitní formace. 24letý forvard v základní části kvůli zdravotním problémům odehrál jen 33 zápasů, naposledy byl v sestavě v období od 24. března do 5. dubna.
„Pokud Beau bude hrát, získáme dalšího šikovného útočníka. Je silný na puku, velice dobře střílí, ale především má excelentní ofenzivní schopnosti,“ chválí svého svěřence Sullivan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -