- Reklama -

Dallas Eakins je na svoji druhou šanci v NHL připravený

- Reklama -

Fanshop týmuHokejový trenér Dallas Eakins dostal v půlce června v 52 letech druhou šanci v čele některého z týmů NHL. Po čtyřech letech u farmářského mužstva San Diego Gulls si jej k hlavnímu týmu stáhli Anaheim Ducks. Ve funkci nahradil generálního manažera Kačerů Boba Murrayho, jenž dočasně vedl mužstvo od února, kdy dostal padáka Randy Carlyle.
Někdejší obránce, který si během hráčské kariéry připsal přes 100 zápasů v NHL a více než šest stovek v nižší AHL se poprvé stal hlavním koučem ve „velké show“ v roce 2013. Tehdy se postavil na střídačku Edmontonu. V mrazivé výspě kanadského hokeje mu však pšenka nekvetla. Se statistikou 36 vítězství, 63 proher a 14 proher v prodloužení se dočkal propuštění po necelém roce a půl.
Poté převzal již zmíněné San Diego Gulls, u kterých vydržel až do konce uplynulého ročníku. Ve čtyřech letech se s nimi třikrát dostal do vyřazovacích bojů. I přes neúspěch se na své první angažmá v NHL nedívá Eakins se záští. „Dělal jsem si poznámky, když jsem tam byl. Tentokrát znám lidi z managementu, znám hodně hráčů. Některé jsem přímo vedl, nebo jsem je alespoň potkal na předsezónních kempech,“ řekl při představení médiím. Právě neznámé prostředí podle něj byl jeden z faktorů, který mu pokazil první angažmá u Oilers. K Edmontonu tehdy nastoupil z pozice hlavního kouče farmy Maple Leafs Toronta Marlies.
„Dallas je skvělým koučem, který skvěle pracuje s našimi hráči po celé čtyři roky, co u nás působí. Je to skvělý lídr a stratég, tuhle šanci si zaslouží,“ komentoval pozici svého nového kouče GM Ducks Bob Murray.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -