- Reklama -

Další Čech v Bostonu? Kovář zabojuje u Bruins

- Reklama -



Útočník Jan Kovář se svého snu působení v NHL nevzdal. Podle informací portálu hokej.cz podepsal zkušební smlouvu s Bostonem, na jehož farmě v Providence zabojuje o místo v prvním týmu.
„Boston má o Honzu zájem, ale lidé z vedení ho chtějí vidět hrát. Delší dobu neabsolvoval zápasy, nějakou dobu se ani nedostal na led,“ cituje slova Kovářova agenta Vladimíra Vůjtka ml. redaktor Václav Jáchim.
„Všichni víme, že pro Honzu jde o poslední šanci, jak si zahrát NHL. Takhle to bral v létě, a platí to pořád,“ vysvětlil Vůjtek.

Osmadvacetiletý účastník pěti světových šampionátů podepsal v létě roční smlouvu s New Yorkem Islanders, ale po čtyřech kláních v přípravném období jej klub zapsal na listinu bezpodmínečně volných hráčů s cílem ukončit s ním kontrakt.
Informaci, že Kovář odmítl přesun na farmu, označil Vůjtek za mystifikaci médií. Ostrované podle něj chtěli dát přednost mladším forvardům a s píseckým rodákem už nepočítali.
„Je tam samozřejmě zklamání, protože Honza nedostal pořádnou šanci…řekli mu, že ho nechtějí, přitom původní informace hovořily jinak. Kdyby Honzu nechali hrát deset utkání NHL, a pak oznámili, že na to nemá, bylo by to něco jiného. Ale to je prostě Amerika. Já to zažil kdysi v Pittsburghu nebo v Atlantě,“ konstatoval hráčův zástupce.
Kovář si udělal velké jméno v KHL, kam odešel v roce 2013 po zisku extraligového titulu s Plzní. S Magnitogorskem získal dvakrát Gagarinův pohár.
Teď se bude snažit přesvědčit o svých kvalitách mužstvo z Massachusetts, k jehož oporám patří útočníci David Pastrňák a David Krejčí. V bostonském záložním celku se potká s obráncem Jakubem Zbořilem a brankářem Danielem Vladařem.


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -