- Reklama -

Další neúspěšný rok ve Winnipegu? Pak čekejte hromy blesky

- Reklama -

Winnipeg Jets se loni nedostali do play-off. Další neúspěšná sezona pro kanadský klub by mohla znamenat překopání soupisky, která se před startem aktuálního ročníku příliš neměnila.

Jets se mohou opřít o služby jednoho z nejlepších gólmanů současnosti a vítěze Vezina Trophy z roku 2020 Connora Hellebuycka. Jejich útok stále nahání hrůzu: Kyle Connor, Mark Scheifele, Blake Wheeler nebo Pierre-Luc Dubois jsou jména, která si dává pozor každý obránce soupeře.

Jenže právě poslední jmenovaný, Pierre-luc Dubois se nechal slyšet, že ve Winnipegu nezůstane dlouho. Čtyřiadvacetiletý centr nebo levé křídlo platí za „tlučhubu“, který zatím nedokázal naplno rozvinout svůj talent. Už jednou si ale vytrucoval výměnu z Columbusu do Winnipegu a vypadá to, že podobně skončí i v Kanadě. Že v kabině Jets není vše úplně v pořádku ukázalo i předsezónní zbavení kapitánského „C“ Blakea Wheelera.

O nejbližší budoucnost by se však v mrazivém Winnipegu nemuseli bát. V útoku budou postupně dostávat prostor talentovaní Cole Perfetti a Morgan Barron. Na farmě se navíc letos bude rozehrávat talentovaný Brad Lambert.

- Reklama -

Problémy však mohou Winnipeg čekat v obraně. Ta postrádá jasného lídra. Byť v ní naleznete zkušená a mnoha zápasy NHL vyzkoušená jména jako Nate Schmidt, Neal Pionk nebo Josh Morrisey, každý z nich odčerpává kolem šesti milionů dolarů, žádný z nich nedosahuje výjimečných kvalit. Navíc utiskují a nedávají prostor k růstu talentovanému Finovi Ville Heinolovi nebo Američanovi Dylanu Sambergovi.

Podle zámořského novináře Dana Rosena má současné složení Winnipegu před sebou rozhodující rok. Hráči dostali ještě jednu poslední šanci ukázat, že v tomto složení mohou pomýšlet na úspěch. Pokud se však nebude dařit, čekejte rázné kroky od vedení kanadského klubu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -